E-fullys onder de 5500 euro: Giant Stance E+ 1 Pro in de test

De Giant Stance E+ is net gloednieuw. Met 125 millimeter aan de achterkant is hij op papier veel tammer dan de concurrentie. Maar van deze off-road is weinig te merken. De achterste driehoek werkt zeer gevoelig en actief, wat de fiets veel comfort en tractie geeft in een zittende rijstijl. Als het gaat om steile en moeilijke hellingen, kan geen enkele andere fiets in het testveld een kaars vasthouden aan de Stance E +. Alleen de motor, die iets zwakker is dan Bosch, dempt de euforie wat bergop. Toch houdt het voorwiel altijd druk en dus perfecte geleiding vast. Op deze manier volgt de fiets de beoogde lijn zonder dat de rijder overmatig hoeft te ploegen. Het achterwiel schittert met enorme tractie. Zo blijf je de situatie onder controle houden, zelfs in vervelende bergopwaartse passages.

De fiets straalt een vergelijkbare hoeveelheid vertrouwen bergafwaarts uit. De lange wielbasis zorgt voor veel rijveiligheid en soepelheid, de diepe trapas positioneert de rijder ontspannen in de fiets. Het chassis werkt zeer efficiënt en onthult alleen zijn kortere slag tijdens echt harde stoten. Dit betekent dat de fiets uitnodigt om sportieve en snelle trailruns te doen. Bijzonder is de goedmoedige wegligging. De fiets geeft veel controle, zelfs bij passief rijden en is gemakkelijk te besturen. Het nadeel: bunny hops en shenanigans met het terrein zijn helemaal niet het ding van de Stance E +. Het ontlasten van het voorwiel vergt aanzienlijk meer vermogen en momentum dan bij de andere testkandidaten. Het gewicht van 25,5 kilo is niet spannend, maar is gezien de grote 800 accu en het aluminium frame prima in orde. Jammer: Onze testfiets rammelde duidelijk.

Lees ook:   Fazua Ride 60: Dit zijn de e-mountainbikes met de krachtige lichte aandrijving

¹ De actieradiushoogte werd bepaald tijdens gestandaardiseerde meetritten op een asfaltklim met een stijgingspercentage van 12,2 procent. Hoogste ondersteuningsniveau, 150 watt trapvermogen van de rijder, rijdersgewicht incl. uitrusting 90 kg. Tussen haakjes staan de hoogtemeters in de aanzienlijk afgeknepen noodmodus. De gemiddelde snelheid verwijst naar de rit bij volledige ondersteuning.

² Bepaald op de testbanken in het EMTB-testlaboratorium, gewicht zonder pedalen. Batterijgewicht, indien nodig, incl. geschroefd deksel.

Stappentest, gemeten met 36 centimeter verhoogd achterwiel

Het oordeel weerspiegelt de subjectieve indruk van de testers en de resultaten van de bereikmeting en de laboratoriumtests. De EMTB-uitspraak is prijsonafhankelijk. EMTB-beoordelingen: geweldig (vanaf 9,0), zeer goed (vanaf 8,0), goed (vanaf 7,0), bevredigend (vanaf 6,0), met zwakke punten (vanaf 5,0), waaronder onbevredigend.

Source link