E-bikes tot 20 kilo: De Cowboy Cruiser in de test

Het Wilde Westen is volledig ontworpen, zoals je kunt zien op de Cowboy Cruiser. Van de balhoofdbuis tot de remklauw: Alles ziet er cilindrisch rond uit, uitstekende schroefkoppen en dergelijke zijn nauwelijks te zien. Het stuur is een gelijkmatig gevormde boog die soepel overgaat in de handvatten – e-bike goes lifestyle! Een ander leuk ding over de cruiser is de volledige integratie: remleidingen en bijna alles wat omvangrijk is, verdwijnt in het frame of de vork. Schakelkabels hoeven echter niet te worden verborgen, omdat het wiel slechts één versnelling heeft.

De cruiser zou de eerste fiets van de fabrikant zijn voor comfortabel rijden: rechtop zitten, dienovereenkomstig comfortabel stuur naar achteren gebogen, breed zadel. Dit werkt heel goed – als je een standaardmaat hebt. Alleen mensen rond de 1.80 meter zitten hier echt ontspannen. Voor hen is de zitpositie, net als de wegligging van de stad, passend en comfortabel. De zadelhoogte kan worden aangepast. Comfort wordt geboden door de dikke cowboybanden op kasseien en andere slechte bestrating. Net als de goed werkende remmen worden ze vermeld als cowboyproducten op zich. De drager heeft een inhoud van 25 kilogram, genoeg om met twee fietstassen te winkelen.

De accu van de Cowboy Cruiser met 360 wattuur capaciteit bevindt zich op de zitbuis en kan met een sleutel worden verwijderd om op te laden, de Cowboy Custom motor met 45 Newton meter koppel zit in de achternaaf. Het reageert heel direct, maar een beetje ruw, en biedt voldoende kracht voor dagelijks gebruik zonder steile hellingen. Het volume is matig en afgezien van een lichte occasionele duw, is er weinig te klagen. Volgens Cowboy “denkt” het voor zichzelf en levert het ook meer vermogen wanneer de eisen aan de berg hoger zijn. De app staat centraal in deze design e-bike: het is ook een contactsleutel, navigator, antidiefstal apparaat en nog veel meer. Als u het niet hebt of uw telefoon vergeet, kunt u de motor starten door de batterij te verwijderen en weer aan te sluiten en zonder verdere instellingen te doen. Met andere woorden, je rijdt in de “Standaard” -modus, het midden van drie. Zo’n 50 kilometer is dan mogelijk. Comfortabel en onderhoudsvrij, het is dan een stap vooruit.

Lees ook:   mountainbike onderhoud

De mobiele telefoon – de adapter voor een speciale smartphonehouder zit standaard op het stuur – kan tijdens het rijden worden opgeladen. De overbrengingsverhouding met één versnelling is echter extreem lang voor dagelijks gebruik zonder ondersteuning. Ook dit model van de Belgen komt bij de koper zonder tussenstop bij de dealer; Cowboy heeft geen eigen handelspartners. Daarom kan een breed scala aan on-site onderhouds- en serviceprogramma’s worden geselecteerd voor 20 euro per maand, net als een diefstalverzekering, trouwens. De verpakking kan aan de voorzijde worden geopend en de Cowboy Cruiser kan moeiteloos worden uitgerold.

Review: De prachtig geïntegreerde cowboyverlichting is niet StVZO-conform, het bedrijf voegt extra plug-in verlichting toe aan de fiets. Geen leuke oplossing.