Cadeaus voor mountainbikers: Florentin Vesenbeckh: Mijn top 3 voor Kerstmis voor 30 – 100 euro

In de aanloop naar Kerstmis is het tijd om te winkelen. Het vinden van cadeaus voor uw dierbaren kan gemakkelijk in stress veranderen. Maar als je dierbaren motorrijders zijn, hoeft het niet zo te zijn. Bladeren door de aanbiedingen van de fabrikanten kan zelfs heel leuk zijn. De een of de ander is momenteel bezig met het uitschakelen van “coole onderdelen” tegen spotprijzen. Dus zelfs voor minder dan 30 euro kun je een praktisch en tegelijkertijd mooi cadeau vinden. Hier zijn de persoonlijke tips van EMTB-redacteur Florentin Vesenbeckh.

1. DIMB lidmaatschap voor 28 Euro

DIMB – nog nooit van gehoord? Dan moet je wat onderzoek doen! Het German Mountain Bike Initiative is de enige belangenbehartigingsgroep die specifiek campagne voert voor de rechten van mountainbikers in Duitsland. Hiermee heeft de club zich ingezet voor het promoten van een milieuvriendelijke MTB-sport. Rijverboden aanvechten, trails legaliseren of mountainbikers gewoon een stem geven in politieke commissies: dat is wat de DIMB doet. En hoe meer leden de vereniging heeft, hoe meer er van zich gehoord zal worden. Voor 28 euro per jaar kunt u uw bijdrage leveren. Daarnaast kom je in contact met lokale IG’s die bijeenkomsten en gezamenlijke rondleidingen organiseren. Overigens: Met een gezinslidmaatschap kun je voor 40 euro ook je partner en kinderen aan boord krijgen en zo het aantal leden een boost geven.

2. 100% Brisker Handschoen voor 34,50 Euro

Fietsen in de kou was jarenlang een probleem voor mij. Want ik had twee opties: Ofwel vertroebeld trailplezier, want de koude vingers hebben nauwelijks nog gevoel. Of troebel trailplezier, want de knobbelige winterhandschoenen laten een even ongedefinieerd gevoel achter op het stuur en de remhendel. Sinds ik de 100% Brisker Gloves heb ontdekt, kan ik vanuit het oogpunt van de fiets veel meer ontspannen uitkijken naar het koele seizoen. Want deze handschoenen bieden 100 procent dezelfde rijervaring als klassieke fietshandschoenen. En dit alles met een aanzienlijk betere isolatie. Toegegeven, de Brisker Glove zijn geen echte winterhandschoenen voor temperaturen onder het vriespunt. Maar in de overgangsseizoenen hebben ze me altijd goed gediend tijdens intensieve trailritten, zelfs bij temperaturen van één cijfer. Motto: Geef je dierbaren waar je van overtuigd bent. Ik heb mijn zegen op deze handwarmers.

Lees ook:   BIKE Junior Team: Succes op het EK in Toscane

3. Gespecialiseerde Swat verbergingstool voor 93 euro

Specialized was een van de eerste fabrikanten die verborgen plekken op de fiets gebruikte voor kleine gadgets. Sindsdien heeft de minitool in de headset zich als een trend gevestigd. Waarschijnlijk zijn er echter maar heel weinig motorrijders die zo’n MacGyver-tool bezitten. Dat kan ik volledig begrijpen, want de echte meerwaarde ten opzichte van een simpele minitool is te overzien – en daar is 93 euro veel geld voor. Dus: precies het juiste voor een kerstcadeau. Omdat ik profeteer: De ontvanger zal regelmatig genieten van zijn “altijd-aan-en-klaar-voor-hand”-gereedschap. Tenminste, zo voel ik me als er een testfiets met de “Swat conceal carry tool” op de redactie komt. Hoe onpraktisch de naam ook is, de functie is eenvoudig. Het kleine gereedschap is eenvoudig te installeren, rammelt niet en is er gemakkelijk uit te halen. Boven!