Breezer Thunder – hoogwaardige stalen hardtail: instap hardtails 2023

Met zijn hoogwaardige stalen frame en de welgevormde stijve voorvork neemt de hardtail Breezer Thunder een exotische rol aan in deze test met fietsen tot 1799 euro. Vooral het onberispelijke lakwerk en de functionele details vielen ons meteen op. Zittend in het zadel houden we meteen van de succesvolle, uitgebalanceerde geometrie. Je zit centraal in de fiets en hebt een zeer goede controle dankzij de harmonieuze cockpit.

Zodra het pad echter ruwer wordt, kan de Breezer Thunder het ontbreken van een verende voorvork niet verbergen, zelfs als hij op echt brede banden en velgen rolt. Als je een sprint wilt lanceren met de Thunder of de stalen hardtail in de bunny hop wilt trekken, zul je het blauwe wonder ervaren: met pedalen overschrijdt het robuuste werkpaard de grens van 16 kilo. Hiervoor is de Thunder uitgerust met talloze schroefdraad en schroeven, waaraan een heel arsenaal aan verschillende tassen voor bikepacking kan worden bevestigd.

*Het BIKE-oordeel weerspiegelt de laboratoriummetingen en de subjectieve indruk van de testrijders. Het BIKE-oordeel is prijsonafhankelijk. BIKE ratings: geweldig (250-205 punten), zeer goed (204,75-170 punten), goed (169,75-140 punten), bevredigend (139,75-100 punten), met zwakke punten, onbevredigend.

Source link

Lees ook:   Specialized Epic 8 & Epic Evo 2024: Superbikes met slimme vering voor cross country en trail