Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis: Een klassieker viert zijn 10de verjaardag

Als een bikepark al 10 jaar bestaat, is er een heus feest. In het Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis betekent dit een 3-daags jubileumfestival met Mountainbike testmogelijkheden, muziek, diverse uitdagingen en feestprogramma. De Girls Shred met fiets-influencer Bine Herzog zorgt ervoor dat het fietsen niet verwaarloosd wordt door de bezoekers. En natuurlijk kunnen je eigen rijvaardigheden ook op de trails op de proef worden gesteld.

Aanbevolen redactionele inhoud

Op dit punt vindt u externe inhoud die het artikel aanvult. U kunt het met één klik weergeven en opnieuw verbergen.

Externe inhoud

Ik ga ermee akkoord dat externe inhoud aan mij wordt getoond. Hiermee kunt u
Persoonsgegevens worden doorgegeven aan platforms van derden. Meer hierover in ons privacybeleid.

Het Serfaus-Fiss-Ladis Bike Park presenteert in totaal 9 routes die tot eind oktober kunnen worden bereden. De Nieuwe Stone Pine Trail biedt een geweldig bergpanorama en leidt vanaf de afdaling op een hoogte van 2600 meter over een 9,1 kilometer lange, vloeiende en gevarieerde afdaling. Uitgerust met vele bochten, golven en dubbels, biedt het veel plezier voor zowel gevorderde als mountainbike beginners.

De Högtrail, een van de vijf Great Trails Tyrol, is ook een van de hoogtepunten van de regio. Op de 3,8 kilometer aan stroming maken sprongen en wortels de Högtrail van het Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis tot een “alles-in-één” parcours voor beginners tot professionals.

In het weekend na het festival “10 Years of Bikepark” wordt van 8 tot en met 10 september een kamp aangeboden, waar beginners hun techniek kunnen verbeteren en aan de basis van het mountainbiken kunnen werken. Professionele coaches begeleiden de renners door het weekend en helpen met zowel de basis als de meer technisch veeleisende taken: bijvoorbeeld druppels en tafels. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

Lees ook:   Canyon Neuron: Op CF: New Canyon e-bike voor tour en trail

De Bike Everest Tirol is een speciale MTB-tocht waarbij de renners 285 kilometer en 8848 hoogtemeters (hoogte van de Mount Everest) afleggen, verdeeld over zeven etappes. De route loopt van Garmisch-Partenkirchen naar Nauders aan de Reschenpas. Op de 5e en 6e etappe doorkruisen de deelnemers ook de regio Serfaus-Fiss-Ladis. De tocht is het hele jaar door mogelijk en is geschikt voor ambitieuze mountainbikers, maar ook voor relaxte e-bike liefhebbers.

Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis open tot 22 oktober

Hoewel het fietsseizoen 2023 langzaam ten einde loopt, moet het Bikepark Festival niet opgevat worden als een slotevenement, want: Het Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis is nog open tot 22 oktober. Een hoogtepunt voor de profs is trouwens de Hill Bill Trail, waar verschillende sprongen en veel roots een zeer goede techniek vereisen.