BIKE Transalp: Etappekoersen vanaf 2024 met eigen klassement voor E-MTB’s

De BIKE Transalp is de moeder aller etappekoersen. Vies, extatisch, episch – zo trekt de traditionele race sinds 1998 professionele en amateurracers van over de hele wereld aan door de mooiste regio’s van de Alpen. Het idee kwam van BIKE-oprichter Uli Stanciu.

Vanaf het allereerste begin was de BIKE Transalp een groot succes, het concept werd vele malen gekopieerd. Zweet, bloed en tranen: met zo’n 18.000 hoogtemeters en 500 kilometer vraagt de BIKE Transalp alles van de deelnemers.

Na een pauze van twee jaar vanwege Corona start op 9 juli 2023 de jubileumeditie: De 25ste BIKE Transalp wordt een waar parcours- en panoramaspektakel: Ortles, Brenta Dolomieten, Passo Tremalzo en andere hoogtepunten wachten op de deelnemers.

Vanaf 2024 mogen ook e-bikers meedoen aan de legendarische rittenkoers. De BIKE Transalp zou niet de eerste rittenkoers zijn met een eigen E-MTB-klassement. Dat is bijvoorbeeld vastgelegd in de Transvésubienne. Maar is dit een goed idee? Doe mee en stem in onze poll – bedankt voor je deelname!

Source link

Lees ook:   Mountainbike rijtechniek: Kraak elke berg op met Braydon Bringhurst