BIKE Junior Team: Leer van de besten!

De vreugde en nieuwsgierigheid van de teamrijders van het BIKE Junior Team was groot toen teambaas Bernd Sigel het evenement van tevoren aankondigde: zelfs voor zeer succesvolle renners in de jeugdsector, zoals Elias Hückmann, Europees kampioen van de jeugd U17, of Nico Brandl, vice-Europees kampioen U15 vorig seizoen, is het persoonlijke contact met professionals uit de elitesector iets heel bijzonders. De wedstrijden in de jeugdsector vinden apart plaats van de wedstrijden van de profs.

Luca en Max kwamen rechtstreeks vanuit de Eurosport-uitzending naar hen toe voor het BIKE Junior Team. Het evenement begon op vrijdagavond met een gezamenlijke snack. Daarna volgde een excursie naar de biologische bakkerij van teambaas Bernd Sigel. Tijdens de lopende operaties waren er uit de eerste hand interessante feiten over voeding, volkorenproducten, hoogwaardige voedingsmiddelen en metabolische processen in het lichaam en over de kwaliteit van echt brood.

Op zaterdagochtend rolden Luca Schwarzbauer en Max Brandl naar het ontmoetingspunt en stond een uitdagende trainingsronde op Luca’s thuispaden op het programma. Het had ’s nachts gesneeuwd, de rand van de Alb was bedekt met suiker en de wortels en rotsen nodigden ons uit voor een schommelende trailrit. Naast technische vaardigheden waren er enkele ontnuchterende sprintduels, al werd het plezier natuurlijk niet verwaarloosd. Na ruim drie uur waren een schoonmaakbeurt van de fietsen en een warme douche meer dan nodig voor de atleten.

’s Avonds namen de twee MTB-profs veel tijd voor ons. Na een grote pizzabestelling was er gelegenheid om de twee professionals vragen te stellen over MTB-racen in een gezellig rondje rond de warme tegelkachel.

Lees ook:   All Mountains voor 5000 euro: Vitus Escarpe 290 CRX in review

De atleten Luca en Max praatten vanuit de “MTB-naaidoos” over onderwerpen als training, voeding, internationaal racen en hun ervaringen en avonturen van de afgelopen jaren – zo werkt leren van de besten.

Het BIKE Junior Team zegt: Veel dank aan Luca Schwarzbauer en Max Brandl voor jullie tijd en deze speciale kans voor de volgende generatie in de racerij.

Deze verhalen van het BIKE Junior Team zijn ook spannend: