BH iLynx +: Nieuwe Fullpower Light E-MTB van BH Bikes

De nieuwe BH iLynx + is geen klassieke lichte e-MTB met een kleine motor en batterij. Want BH installeert de nieuwe Shimano EP801 aandrijving met 85 Newtonmeter en 600 watt. Er zit ook een accu van 540 wattuur in de fiets, die via een range extender kan worden verhoogd tot 720 wattuur. Stork vertrouwt bijvoorbeeld ook op dit concept met zijn E.drenalin.2 GTS 500 E. Ondanks dit alles slaagt de iLynx + erin om 19,8 kilogram te wegen, dankzij het lichtgewicht carbon frame.

De nieuwe BH iLynx+ is uitgerust met de nieuwe Shimano EP801 motor. Dankzij nieuwe technologie is de aandrijving compatibel met de nieuwe Shimano DI2. Zo ondersteunt het de nieuwe functies zoals Free- en Autoshift. De nieuwe elektronica betekent echter ook dat oude batterijen niet langer compatibel zijn met het nieuwe systeem. Naast de nieuwe updates zou ook de EP801 e-bike motor aan kracht hebben gewonnen. In plaats van 500 zou hij 600 watt moeten kunnen pushen. De besturingseenheid is ook nieuw en geeft het batterijniveau en de rijmodus weer via LED. Als u meer informatie wilt, kunt u uw Garmin toestel verbinden met de motor of de gegevens ophalen via uw smartphone.

De X System-batterij heeft 540 wattuur in de iLynx + en zou een bereik van 130 kilometer hebben. Als u meer capaciteit wilt, kunt u een range extender kopen. Hierdoor stijgt het systeem naar 720 wattuur. Bij de topmodellen is de extra accu al bij de aankoop inbegrepen. Om de batterij te verwijderen, is er een opening op de bovenbuis. Daar kun je dan de accu helemaal uittrekken.

Lees ook:   Focus Jam² SL 9.9 in de Light E-MTB test: Goedkope lichte e-MTB met Fazua Ride 60

Hetzelfde frameplatform dient als basis. Hieruit zijn twee varianten van de iLynx+ ontwikkeld: de Trail-serie met 140 millimeter en een Enduro-serie met 160 millimeter aan de achterkant. Beide gebruiken de Split Pivot achterdriehoek. Dit is bedoeld om de e-bike actiever en efficiënter vooruit te helpen. Kleine verschillen zijn ook te vinden in de geometrie van de fietsen. De Enduro-versie heeft een vlakkere zitting en stuurhoek in tegenstelling tot de Trail-serie. Het verschil is één graad per keer. Ook in de Enduro-variant wordt het bereik met drie millimeter vergroot.

Tijdens de ontwikkeling werd veel nadruk gelegd op robuustheid en lichtheid. Dit heeft geresulteerd in een lichtgewicht carbon frame. Het lukt om met de motor een framegewicht van 2450 gram te halen. Ook het onderwerp integratie staat bij BH Bikes hoog in het vaandel. Alle kabels verdwijnen onder de steel in de binnenkant van het frame. De zadelklem is verwerkt in de bovenbuis om een strakke look te creëren. Het BlockLock-systeem van Acros beperkt de draaicirkel van het stuur tot 120 graden om schade aan het frame te voorkomen bij een val of scherpe rotatie van het stuur. Op de achteras is sinds kort de Super Boost standaard gebruikt. Hierdoor kunnen stabielere wielen en banden tot 2,5 inch breed worden bereden.

Source link