10 Signature MTB-grips: Steralarm om aan te raken

Fabio Wibmer's keuze voor MTB grips: deze modellen van SQlab.Foto: Fabrikant

Fabio Wibmer’s keuze voor MTB grips: deze modellen van SQlab.

1 Fabio Wibmer – SQlab 7OX MTB handvatten

Het Munich Ergo-label schonk Fabio een hele collectie (zadel, stuur, handvat). De 7OX heeft een vezelversterkte binnenhoes, is ergonomisch gevormd en wil zelfs in natte omstandigheden worden vastgepakt. Chic: Fabio’s handtekening op de gouden bel. Verkrijgbaar in twee diameters. Lengte: 135 mm. Gewicht: vanaf 132 g.

Prijs: 30 € >> bij Amazon* of Fitstore24*

Foto: Fabrikant

Foto: Fabrikant

2 Danny MacAskill – Lizard Skins Lock-On MTB grips

Dunner en steviger is nauwelijks mogelijk – Danny MacAskill heeft dit directe rijgevoel nodig voor zijn superstunts. We houden van het strakke rubber voor trailritten en enduro-toepassingen. Met lange afdalingen en parkversnippering missen we de demping. 137 mm lang, 29,5 mm in diameter met pistoolrooster in rubber voor maximale grip, gewicht: 88 gram. Verkrijgbaar in 5 kleuren.

Prijs: 32 € >> verkrijgbaar bij Amazon*

Foto: Fabrikant

Foto: Fabrikant

3 Brendog – DMR Deathgrip MTB handvatten

Prijs: 30 € >> verkrijgbaar bij Maciag Offroad*

Foto: Fabrikant

Foto: Fabrikant

4 Aaron Gwin – Odi AG 2 MTB-grepen

Het Amerikaanse label wijdde twee modellen aan superracer Aaron Gwin. Voor de AG 2 gebruikte Odi een zachter rubber en verhoogde de diameter (30,5 mm) voor extra demping. Als je het strakker wilt, moet je voor AG 1 gaan. Odi bepantsert het stuureinde met een aluminium dop. We houden van beide modellen.

De kenmerkende MTB-grepen van Emil Johansson: Sensus EM. JFoto: Fabrikant

De kenmerkende MTB-grepen van Emil Johansson: Sensus EM. J

5 Emil Johansson – Sensus EM. J MTB handvatten

Geen lock-on klem, maar een heel klein binnenmesje dat het handvat bomvrij en draaivrij op het stuur maakt. Perfectionist en slopestyle ace Emil Johansson houdt van strakke latten en een gripoppervlak dat kan worden ingekort. Diameter: 32 mm. Gewicht: 117 gram.

Foto: Fabrikant

Foto: Fabrikant

6 Greg Minnaar – Burgtec Bartender Pro MTB handvatten

Het nobele merk uit het Verenigd Koninkrijk werkte samen met 3-voudig wereldkampioen Greg Minnaar om deze grip te ontwikkelen. Greg’s wens: trillingen dempen om zelfs de meest flagrante DHs zonder armpomp onder de knie te krijgen. Verkrijgbaar in twee rubbersamenstellingen, vele kleuren en 31,5 diameters.

Prijs: 25 Euro >> verkrijgbaar bij Liquid Life*

7 Nico Vink – Achteruit 30 MTB grips

Ex-woordbeker en supershredder Nico Vink uit België houdt van latten. Want: lamellen dempen goed, grijpen comfortabel vast en zijn nauwelijks glad als ze nat zijn. De Vink handgrepen zijn dubbel geklemd met aluminium klemmen en zogenaamd super robuust zoals hun patron. Breedte: 130 mm, diameter: 30 mm, gewicht: 109 g.

Foto: Fabrikant

Foto: Fabrikant

8 Andreu Lacondeguy – Sensus DisIsDaBoss MTB grips

De gekke Spanjaard koos ook voor lamellen in kleine diameter (30 mm). Sensus-oprichter Cam Zink heeft de lock-on handgrepen geproduceerd bij Odi, het ontwerp is vergelijkbaar met de Odis. Nogmaals: dubbele klemmen. Voor zijn maatje Andreu liet Cam Zink de klemmen onder rubber verdwijnen. Dit maakt de handgrepen comfortabeler om vast te pakken. “Da Boss” Andreu is momenteel op een Big Mountain missie in Peru. Lengte: 143 mm.

Prijs: 30 Euro >> verkrijgbaar bij Alltricks*

Foto: Fabrikant

Foto: Fabrikant

9 Sam Pilgrim – Pilgrips MTB handvatten

De voormalige FMB World Champ Sam Pilgrim heeft onlangs alleen zijn entertainmenttalent uitgespeeld en zijn steeds groeiende fancommunity op YouTube vermaakt met grappige clips. Handelsmerk van self-bewussten Englishman: de tandspleet. Hij integreerde ze ook in het logo van zijn kenmerkende handgrepen. Het Mixed model is een enkele klemgreep met lamellen en wafelrooster. De rubbersamenstelling is zacht voor extra grip.

Foto: Fabrikant

Foto: Fabrikant

10 Sam Hill – Nukeproof SH-Serie Mountainbike Grips

Sommigen zien Sam als de beste racer ter wereld. De Australiër werd Wereldkampioen Downhill en Wereldkampioen Enduro. Beide meerdere keren. Daarom is het niet pronken als er staat: “Het handvat is ontworpen voor de overwinning”. Nukeproof maakt gebruik van zogenaamd Kraton-rubber, waarvan wordt gezegd dat het bijzonder goed dempt. Het diamantscheren met halfwafelstructuur wil onder alle omstandigheden maximale grip creëren. Diameter: 31,5 mm. Lengte: 133 mm. Het is alleen verkrijgbaar in het zwart.

Prijs: 24 Euro >> verkrijgbaar bij Chainreactioncycles*

Source link