10 fietshandschoenen voor de winter: De Chiba City Liner in de test

Chiba begint met een model dat niet specifiek is ontworpen voor gebruik op mountainbikes. De City Liner Winter Handschoenen moet niet alleen punten scoren op het parcours, maar ook bij woon-werkverkeer in de stad. Dit is al te zien aan de fel neongele bovenkant, en een beetje reflectie zorgt ook voor nog meer zichtbaarheid. Als het om apparatuur gaat, gaat de Duitse fabrikant er helemaal voor. De City Liner is niet alleen waterdicht, maar ook rondom geïsoleerd met Primaloft-vezels. De lange manchet reikt tot aan de onderarm en is vrij rekbaar, dus er is geen klittenbandsluiting nodig om hem aan te passen.

Op de handpalm vertrouwt Chiba op de eigen Digital Carbon Fibre, die grip moet bieden in ongunstige omstandigheden. Naast een badstof bies op de duim zit er ook een touch-functie op de wijsvinger. Siliconen prints voor meer grip op de fittingen zijn echter niet te vinden op de City Liner. Bovenkant: De vingers zijn vrij voorgevormd, dus het bovenmateriaal moet minder gespannen zijn rond het stuur bij het grijpen.

Als het gaat om bescherming tegen weersinvloeden, verzamelt de City Liner ijverig punten. De buitenstof zorgt er niet alleen voor dat water er netjes afrolt, de handschoen is zelfs volledig waterdicht. Rijden in de regen is dus geen probleem met de Chiba. Tegelijkertijd betekent dit ook dat de stof absoluut winddicht is en de wind niet in de vingers laat doordringen. Hierdoor kan de Primaloft voering zijn werking volledig ontplooien en langdurig warmte geven. Dankzij de dikke isolatie behoren Chiba winterhandschoenen tot de warmste in vergelijking. Een geweldige keuze voor koude en regenachtige dagen. Ook ideaal voor woon-werkverkeer.

Lees ook:   Fietsrugzak: de USWE Race 2.0 drinkrugzak voor XC en gravel

Op typische Chiba-manier zit de City Liner als een op je hand. De handschoen is sterk voorgevormd, wat betekent dat er niets knelt of strakker komt te zitten bij het vastgrijpen rond het stuur. De stretch manchet reikt tot ver aan de onderarm en heeft geen klittenbandsluiting nodig. Het materiaal van de handpalm zorgt voor de beste grip op de grip en er is ook voldoende gevoeligheid bij het remmen en schakelen. Helaas is de binnenvoering niet optimaal gefixeerd, zodat de hand in het terrein wat meer aan het handvat schokt – onaangenaam als het technisch wordt. De voering glijdt er in ieder geval niet automatisch uit als je de handschoen uittrekt, zoals je vaak gewend was van oudere modellen.

Ook al is City op de Chiba geschreven, er zit nog steeds een groot deel van het terrein in. De winterhandschoenen zijn absoluut weerbestendig en houden je handen op de lange termijn warm. Ook regen kan de City Liner niet deren, dankzij het geïntegreerde membraan. De pasvorm is typisch Chiba uiterst geslaagd, de handschoen is sterk voorgevormd, het draagcomfort is zeer comfortabel. Het kunstleer zorgt voor veel grip op de grip en een goed gevoel bij het remmen en schakelen. Alleen de binnenvoering glijdt een beetje weg op het handvat op technisch terrein, maar houdt vast bij het uitglijden.