Wilier Urta Max SLR: Geïnspireerd door het circuit

Het frame van de Urta Max is gemaakt van een koolstofvezel met hoge modulus, die volgens Wilier Triestina is ontworpen om alleen maximale stijfheid te garanderen wanneer dat nodig is. Hetzelfde materiaal wordt gebruikt in alle high-end producten van de fabrikant. Een ander kenmerk van de HUS-MOD Carbon is dat het goed is in het absorberen van microtrillingen veroorzaakt door de oneffenheden van de baan. Twee driehoeken zijn de componenten van het frame, waarbij de kabels aan de voorkant volledig in het frame zijn geïntegreerd, wat de stijfheid moet bevorderen, vooral in het stuurgebied. De tweede driehoek van de Urta Max in de achterste driehoek is ontwikkeld als een single-pivot oplossing – een achterbrug die is geïnstalleerd tussen de onderbuis en de achteras. De nieuwe en grotere veerweg van 120 mm past daar perfect in. Over stijfheid gesproken, tussen de twee liggende achtervorken werd een zogenaamde jumper gebruikt voor torsiestijfheid. De sterk hellende stuurpen met -27 graden moet zorgen voor een goede krachtoverbrenging op de berg, omdat het een sterke sportieve houding van de bestuurder mogelijk maakt.

Wilier Triestina heeft de compressieverhouding geoptimaliseerd zodat deze goed werkt op alle soorten terrein. Standaard werden achterdempers van Rockshox en Fox gemonteerd, die een veerweg van 45 mm hebben. Het interessante aan het ophangsysteem is dat het drie keer kan worden gebruikt als dat nodig is – afhankelijk van uw behoeften. Wanneer volledig geopend, kan de volledige veerweg worden gebruikt. Vooral interessant voor afdalingen die technisch veeleisend zijn. Het medium niveau zorgt voor maximale tractie op de Wilier Urta SLR Max, die goed kan worden gebruikt op meer veeleisende hellingen of matig oneffen oppervlakken. De laatste trap blokkeert het veersysteem volledig en maakt de fiets extreem stijf. Volgens de fabrikant bereikt dit een vergelijkbare wegligging als een hardtail mountainbike. Een vergelijkbaar systeem als dat van Scott met zijn Twinloc-hendel – maar dit regelt tegelijkertijd vork en schok.

Lees ook:   Nieuwe MTB's voor kinderen: Propain Barney, Dreckspatz &Frechdax

Het idee achter de geometrie van de Urta Max was om tijdens het rijden een race-achtige squatpositie te garanderen en een vork met 120 mm veerweg te kunnen installeren. Dit wordt verzekerd door de gereduceerde stack en het grotere bereik. Daarnaast zijn ook de trapas verlaagd. Dit om de zitpositie te verbeteren. In cijfers: Voor maat M zou de stapel 598 mm zijn en het bereik 443 mm. De balhoofdhoek is 67,5 graden, de zitbuis is 75 graden in het frame.

Met een dubbele bidonhouder en een standaard vario stoelsteun heeft de Wilier Urta SLR Max extra’s aan boord die ook handig zijn in de racerij. De telescopische ondersteuning is verkrijgbaar met een verschillende veerweg, afhankelijk van de grootte. Van 100 mm slag voor de maten S en M tot 125 mm voor L en XL.

De Urta SLR Max is geïnspireerd op het gebruik op het circuit en volgens Wilier Triestina ontwikkeld met het doel veelzijdig te zijn. Dit is ook terug te zien in de aandrijving. Aan de voorzijde kan een kettingblad met maximaal 38 tanden worden gemonteerd. De standaard UDH derailleurhanger is dus compatibel met de Sram Eagle groepenets. Voor de bescherming van de achterdriehoek en de lagers heeft de Urta SLR Max een speciale afdekking gekregen. De speling in de achterste driehoek van 70 mm biedt voldoende ruimte voor dikke banden en modder. Qua prijs varieert de nieuwe race-MTB van 6200 euro met Shimano XT-uitrusting tot 11.200 euro met Sram XX SL.

Source link