Elektrische mountainbike : 2023 vergelijking, beoordelingen en koopgids om de beste ATV te kiezen

Steeds meer mensen rusten zich nu uit meteen elektrische mountainbike. Het is een markt die booming is. Het is dus geen verrassing dat veel merken investeren in het produceren van de best mogelijke elektrische mountainbike.

Op dit moment is het nog nooit zo goedkoop geweest om je een off-road e-bike te veroorloven, omdat er fantastische zijn die aanwezig zijn en minder kosten dan voorheen. Het bestaat voor alle smaken. Er zijn grote fietsen (Fatbike) Net als meer veelzijdige en lichtgewicht fietsen, van zeer dure fietsen tot de meest betaalbare, heb je gezien dat er een ruime keuze aan modellen is.

Als u serieus overweegt om een elektrische mountainbike te kopen, dan U bent op de juiste pagina. Voor u hebben we de beste off-road e-bikes op de markt op een rijtje gezet om uw keuze en aankoop te vereenvoudigen.  Wacht niet langer, inderdaad, je zou de beste rijervaring op een fiets kunnen beleven. Dus, hieronder vindt u onze selectie van de beste elektrische mountainbikes.

Rode elektrische ATV aan het meer met een man

Inhoudsopgave

Vergelijking en top 10 van de beste elektrische mountainbikes van 2023

Sommige ATV’s zijn niet meer verkrijgbaar bij onze partner en wij verwijzen u naar vergelijkbare modellen*


Rockrider E-ST 500

Elektrische ATV - Rockrider E-ST 500

De E-ST 500 semi-rigide elektrische mountainbike is een van de Decathlon modellen met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Inderdaad, het heeft geavanceerde technologieën zoals motorisering 250 Watt borstel en de 420 Wh batterij. Dit garandeert een ijzersterke betrouwbaarheid en prestaties. Deze Haibike ATV is veelzijdig omdat hij ook comfortabele bergafwaarts dan langlaufen.

Het is één model tegelijk Compact en lichtgewicht die een zeer goede wegligging biedt tijdens het rijden. De prijs is zeer correct, maar als je de prestaties van dichterbij bekijkt, is het Een investering die het meer dan waard is.

Lees de elektrische mountainbike test


Cube Reaction Hybride Pro 625

Elektrische mountainbike - Cube Reaction Hybrid Pro 625

De semi-rigide mountainbike Cube Reaction Hybrid Pro 625 is een perfect model voor mensen die graag het bos in gaan of langlaufen. Met zijn motorisering Bosch Drive Unit Performance CX Generatie 4 250W, het biedt optimale hulp en het zal u helpen om uit de cursussen te komen, zelfs de meest veeleisende.

Dankzij het aluminium frame is de batterij er direct in geïntegreerd. Dit beschermt het en heeft een lager zwaartepunt en dus een betere balans. Bovendien is het 625 Wh vermogen geeft een zeer goede autonomie aan uw model semi-rigide elektrische mountainbike.


Fatbike Cysum M900 48 V

Introductie van de Cysum M900 elektrische Fatbike

De Elektrische Fatbike Cysum M900 is een origineel model van ATV. Het heeft grote 26″ banden off-road waarmee u Rijden op alle soorten grond zoals zand of sneeuw bijvoorbeeld. Met zijn banden met grote noppen heb je een heerlijke grip.

Wat de kracht van deze Fat Bike maakt, is de motorisering Ultra krachtig vanaf 1000 W op de achternaaf. Inderdaad, u kunt gemakkelijk bereiken 40 km/u. Bovendien heeft het ook een 48V verwijderbare batterij die een actieradius van bijna 50 km biedt.  Kortom, naast het hebben van een Atypisch en stijlvol ontwerp, zult u een zeer goed gevoel hebben als u met deze Fatbike Cysum M900 rijdt. Een ander sterk punt, dit model wordt verkocht op een Uitstekende prijs.

Lees de elektrische mountainbike test

Stilus E Alle Berg

Elektrische mountainbike - Stilus E All Mountain

De STILUS E_ ALL MOUNTAIN is in de eerste plaats een model dat wordt verkocht aan Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Inderdaad, het maakt deel uit van de high-performance all-suspension mountainbikes en is naast een van de goedkoopste op de markt. Met zijn motorisering Bosch energiecentrale met een vermogen van 250 watt, het levert de nodige energie voor goede hulp, zelfs op zeer steile hellingen.

Dan zijn 625 Wh horizontale BOSCH Powertube verwijderbare batterij biedt een geadverteerde actieradius van ongeveer 110 km. Als we het vergelijken met andere modellen, is dit lager. Maar gezien de prijs is dit heel normaal. Tot slot, met zijn ophanging ROCKSHOX 35 GOLD, heb je de mogelijkheid om het aan te passen aan het gewicht en de rijstijl van de mountainbiker.

Lees de elektrische mountainbike test

ELEKTRISCHE MOUNTAINBIKE KOOPGIDS

In deze koopgids benadrukken we de voordelen van het gebruik van elektrische mountainbikes. In de hoop duidelijk en precies genoeg te zijn om u in staat te stellen de sprong te wagen en uw model te krijgen.

Fiets volledig elektrisch pad zonsondergang met een man

Elektrische mountainbike: wat is het verschil met een conventionele mountainbike?

Blijf lezen om goed te begrijpen om over te schakelen naar ATV is echt een goed idee.

Off-road e-bike: wat is het?

Laten we eerst beginnen met de definitie van een elektrische mountainbike. Een e-bike is een uitgeruste fiets een motor, batterij en console waarmee u u kunt helpen tijdens het rijden. De motor werkt alleen als je trapt, hij helpt je. En ten slotte stopt de motor wanneer de snelheid van 25 km/h wordt bereikt.

Klassieke mountainbike

Een klassieke mountainbike is een fiets, zoals hij toepasselijk heet, die gemaakt is om mee te gaan. op elk type terrein. Het heeft bredere banden dan een conventionele fiets. Hierdoor kan hij een Betere grip en om het risico op uitglijden zoveel mogelijk te voorkomen.

Klassieke zwarte racefiets

Elektrische mountainbike

Een off-road e-bike heeft dezelfde kenmerken als een conventionele mountainbike. Het verschil is dat het is uitgerust een motor en een batterij. De motorisering begint als je trapt. Dit is het grote verschil met een klassieke mountainbike.

Elektrische all-road fiets

Een elektrische fiets heeft per se voordelen maar ook enkele nadelen ten opzichte van de klassieke mountainbike.

Elektrische mountainbike: waarom zou je er een kopen?

Zwarte elektrische mountainbike in bos

Voordelen van off-road e-bikes

Lees ook:   giant tacono mountainbike

Reguleert niveauverschillen

Met een eMTB is het niveauverschil tussen een mountainbike-expert en een beginner minder.

Vaak is bij een klassieke mountainbike, voor een ritje in de bergen, het niveau homogeen omdat je het ritme van elkaar moet volgen. Terwijl‘met een elektrische mountainbike kun je vaker levels mixen..

Een 65-jarige vader kan bijvoorbeeld hele steile hellingen beklimmen op dezelfde manier als zijn 33-jarige zoon die getraind is (Natuurlijk zijn er 65-jarige vaders die echt heel fit zijn!). Dit alles om u te vertellen dat een persoon in gebrek aan vorm, bijvoorbeeld dankzij de elektrische ondersteuning, kan doen Een mountainbiketocht zonder je zorgen te maken over je niveau.

Optimale inspanningscontrole

Inderdaad, met een klassieke mountainbike kun je jezelf heel snel uitputten omdat het te allen tijde een inspanning vereist. Met elektrische ondersteuning kunt u beheers je inspanning en vermijd vooral dat je jezelf te snel uitput.  Ten slotte, als u intensievere inspanningen wilt leveren, kunt u de elektrische ondersteuning verwijderen.

U hebt toegang tot bijna alle soorten rijstroken

Soms is het met een klassieke mountainbike ingewikkeld om bepaalde paden te betreden die worden gehinderd door grote wortels, kiezels of iets te steil. Het is allemaal voorbij met een elektrische fiets. Inderdaad Geen land wordt u ontzegd dankzij elektrische ondersteuning.  Nog een klein voordeel, je kunt Begin met een gerust hart op een zeer steile helling en moeiteloos dankzij een e-bike.

Om de afdaling in de bergen te oefenen, moet je jezelf uitrusten met een trail mountainbike. Aan de andere kant, voor wandelingen die een beetje rustiger zijn, heb je een trekking mountainbike nodig om aangenamere wandelingen te maken. Je moet off-road e-bikes kiezen op basis van de reactie die je wilt krijgen, bergop of bergaf. Natuurlijk zijn deze ATV’s ook geschikt voor de stad en de verharde weg.

Nieuwe sensaties

Elektrische mountainbikes maken het mogelijk om een andere rijervaring in vergelijking met een conventionele ATV. Inderdaad, je kunt een zeer steile helling beklimmen zonder al te veel moeite te hebben gedaan. Ook heb je de mogelijkheid om een veel langer circuit afleggen zonder pijn in de benen te hebben of te moe te zijn. Tot slot heb je de indruk dat je je maximale snelheid veel sneller bereikt en dit kan je uitzonderlijke rijsensaties bieden.

Elektrische mountainbiketocht met zonsondergang

Nadelen van elektrische mountainbikes

Vrij forse aanschafkosten

Off-road e-bikes zijn meestal vrij duur. Inderdaad, je moet minstens tellen 2000 €. Deze prijs is voor instapproducten. Voor meer high-end elektrische mountainbikes is het noodzakelijk om tel tussen 3000 en 5000 €.

Toch hebben we voor u een artikel geproduceerd dat de beste modellen van Elektrische mountainbike tegen de beste prijzen ! Om ook u te helpen, benadrukken we het merk Decathlon. Dit sportmerk produceert zeer betaalbare modellen maar ook zeer efficiënt.

Als je nog steeds een beetje redelijk budget hebt, geven we je enkele tips om een gebruikte elektrische mountainbike zonder fouten.

Tot slot, als u dat wenst, biedt een platform of merk u de mogelijkheid om in 3 of 4 keer te betalen, dankzij de Oney-service. U hoeft alleen maar te weten of deze service beschikbaar is op de site die u gebruikt.

Zilveren fiets all-road elektrisch ondersteund

Zwaarder dan een conventionele ATV

Bij het trappen is gewicht geen rem. Maar als je naar beneden gaat en je moet het dragen, Gewicht kan je storen. Een elektrische mountainbike weegt namelijk gemiddeld zo’n 25 kg tegen 14 kg voor een conventionele mountainbike.

Risico op afwijzing door de meeste puristen

Sommige mountainbikepuristen hebben een zeer slecht zicht op de motorisering van een ATV. Ze denken misschien dat mensen die niet off-of trail kunnen gaan met hun eigen kracht, niet op die routes moeten gaan. Zoals in veel sporten, Technologische verandering is soms niet welkom.

Dure batterij en onderhoud

De accu is een essentieel onderdeel van een elektrische mountainbike. Ook al zijn deze Lithium-ion batterij gaat vrij lang mee (ongeveer 500 laadcycli), je zult het op een gegeven moment moeten vervangen. Dit is waar het problematisch kan zijn omdat Een batterij is vrij duur.

Tot slot, zelfs als het onderhoud erg licht is, wanneer u een onderdeel moet vervangen, vooral elektrisch, kost het u meer dan een conventionele mountainbike.

Om u te overtuigen, toont deze video u de voordelen van het bezitten van een elektrische mountainbike.

 

Elektrische mountainbike met een kind onderweg

Om de beste elektrische mountainbike te kiezen, is er Verschillende factoren om te overwegen. Hieronder zullen we zien op welke elementen u het eerst moet letten bij het maken van uw aankoop:

Alle geveerde of voorwielophanging

Elektrische ATV’s kunnen een ophanging alleen aan de voorkant hebben, dit wordt genoemd semi-rigide mountainbikes. Of ze kunnen voor- en achterwielophanging hebben, dit wordt genoemd sommige Volledig geveerde elektrische mountainbikes.

Een semi-rigide mountainbike Absorbeert schokken aan de voorkant, maar het is iets minder comfortabel in vergelijking met een geveerde fiets. Inderdaad, een volledig geveerde fiets heeftBsorbeert veel meer schokken en geeft je een gevoel soepeler en aangenamer rijden. Maar een semi-rigide fiets zal iets lichter zijn in vergelijking met een volledig geveerde fiets.

Motorvermogen

De motor voor een elektrische mountainbike neemt een prominente plaats in. Inderdaad, met een krachtige motorisering heb je Helpt sneller te accelereren Maar het vermindert ook de actieradius van de elektrische fiets.

De motor die bij u past hangt af van het gebruik dat u ervan wilt maken. Wil je een fiets met een hoge topsnelheid en ga je op zeer heuvelachtig terrein, dan heb je een krachtige motor nodig. Aan de andere kant, als je een elektrische mountainbike nodig hebt om bergwandelingen te maken die meer autonomie nodig hebben, is een iets minder krachtige motor aan te raden.

Elektrische mountainbike motor zwart Bosch

Positionering van de motor

Het type is de locatie van de motor zal een grote impact op de prestaties van uw elektrische mountainbike. De motor kan een voornaaf, een achternaaf of een tussennaaf zijn.

Een voornaafmotor (op het voorwiel) is populairder in de categorie e-bike omdat, de Productie is goedkoper. Het probleem is dat de kracht van het wiel niet natuurlijk is en dit genereert meer gewicht aan de voorkant van de fiets.

Lees ook:   spatbord mountainbike

Een achternaafmotor (op het achterwiel) geeft je kracht wanneer het achterwiel draait. Dit voegt meer gewicht toe aan de achterkant van de fiets, die een beetje natuurlijker is en maakt bochten minder moeilijk vergeleken met een voornaafmotor.

Een tussenliggende aandrijfmotor (op het pedalboard) is aanwezig op high-end elektrische fietsen. Inderdaad, het biedt Meer betrouwbaarheid en stabiliteit. Het voordeel van deze motoren is dat ze een betere gewichtsverdeling. Daarnaast start de motor als je trapt.

De batterij

Dit is echt een heel belangrijke factor omdat het de autonomie van de fiets bepaalt.  Normaal gesproken vermelden alle fabrikanten van elektrische fietsent het aantal laadcycli en autonomie wanneer de batterij volledig is opgeladen. De autonomie van deze hangt af van zowel het model, het aantal keren dat u de elektrische ondersteuning gebruikt en batterij kwaliteit op zich.

all-road e-bike accu

De locatie van de lithiumbatterij kan ook de prestaties van de elektrische ATV beïnvloeden. Het hebben van de batterij boven het achterwiel maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker te verwijderen, maar voegt gewicht toe aan de achterkant van de fiets. Integendeel, het hebben van de batterij in het midden van de fiets maakt het een beetje moeilijker om toegang te krijgen, maar het gewicht is beter verdeeld.

Lengte en gewicht

In de categorie elektrische mountainbikes zijn er verschillende maten. Het is aan te raden om je elektrische fiets te kiezen afhankelijk van de morfologie en grootte. Ook als je een grote all-terrain elektrische fiets neemt, is het moeilijker om hem op te bergen en een ruimte te vinden om hem op te zetten. Daarom zijn er opvouwbare elektrische mountainbikes die veel minder ruimte innemen. Hiervoor moet je ook rekening houden met de grootte van het frame.

Gewicht kan een belangrijke factor zijn omdat een ATV niet zo licht is. Gemiddeld duurt het ongeveer tellen 20 kg.  Het is dus aan jou om De balans vinden tussen een lichtgewicht fiets die je meer wendbaarheid geeft en meer draagbaarheid. En een minder lichte mountainbike die over het algemeen krachtiger is en minder inspanning vereist bij het trappen. Om een lichtere ATV te hebben, moet u weten van welk materiaal het frame is gemaakt. Als het frame is gemaakt van aluminium of als het een mengsel is van koolstof en metaallegering.

Natuurlijk zijn er modellen die voor iedereen geschikt zijn. Zo kunt u Elektrische mountainbike voor dames, maar ook Elektrische mountainbike voor heren. Klaarblijkelijk Kindermodellen zijn ook beschikbaar.

Elektrische mountainbike: wat zijn de verschillende types?

Opvouwbare elektrische mountainbike

Een opvouwbare mountainbike is de ideale fiets als je een ritje wilt maken en er niet mee wilt rommelen.  Met dit model is het gemakkelijk te dragen of zelfs in de kofferbak van je auto passen. U kunt ook bewaar het heel gemakkelijk bij u thuis.

Fiets alle paden vouwen donkergrijs

Elektrische Fatbike

De grote kracht van dit type fiets is dat het uitgerust met enorme banden. Met banden van 4 tot 5 inch, Dit type fiets kan op bijna elk oppervlak rijden zoals sneeuw, zand of zelfs modder. Inderdaad, deze grote wielen bieden je veel meer grip en meer stabiliteit. De prijs die je moet betalen is dat het meestal wat zwaarder is.

Elektrische zwart-gele Fatbike

ATV-assistentie elektrisch (of ATV)

Deze fiets is, zoals de naam al doet vermoeden, ontworpen voor Ga naar alle terreinen. Klassieke mountainbikes zijn snel overgenomen omdat steeds meer mensen deze discipline beoefenen. En zo vindt de elektrisch ondersteunde mountainbike ook Steeds meer volgers. Het verschil tussen een mountainbike en een conventionele elektrische fiets is het sportieve karakter. Om naar de bergen te gaan, in steile paden of paden, is het zeer aan te raden om met een mountainbike te gaan.  Ik eerlijk gezegd. OK.

Zwarte elektrische mountainbike

Presentatie van de beste elektrische mountainbikes per merk

Het is erg moeilijk om een keuze te maken tussen De vele merken die op de markt aanwezig zijn. Met dit in gedachten presenteren we de belangrijkste merken off-road e-bikes, zodat u gemakkelijk uw weg kunt vinden:

 • Haibike
 • Scott
 • Kubus
 • Snor
 • SRAM
 • KTM
 • Kanondale
 • Focus
 • Deore
 • Trek
 • R Raymon
 • Neo
 • Overvolt

We realiseerden ook Verschillende tests en meningen van sommige van deze merken, evenals enkele modellen. Aarzel niet om onze artikelen te lezen om alle informatie te nemen die u nodig heeft. Als u geïnteresseerd bent in een fiets, deze is op voorraad en is beschikbaar in het bord, ga dan voor die van uw keuze. U zult niet teleurgesteld worden!

Accessoires

Wanneer je je allereerste elektrische fiets koopt, weet dan dat je nog steeds Verbeter het, of gewoon na een paar jaar, vervang sommige onderdelen. Inclusief de accu, motor, remmen en vele andere componenten.

Batterijen

Of het nu bij uw verkoper is of op online sites zoals Alltricks, u kunt alle soorten lithiumbatterijen vinden die Aanpassen aan meerdere fietsmodellen. We hebben de beste off-road e-bikes op een rijtje gezet:

 • Bosch
 • Shimano
 • Rockrider
 • Yamaha
 • Fahrer

Engines

Als de motor van je ATV begint te vermoeien, weet dan dat je dat ook kunt vervang het door een equivalent Als een van deze merken:

 • Bosch
 • Shimano
 • Brose
 • Panasonic
 • Bafang

Overige accessoires

Op een eMTB kun je bijna Alles aanpassen Wat je goeddunkt. Aarzel niet om uw dealer te bezoeken, of op het internet om reserveonderdelen te krijgen en Breng uw verbeteringen aan.

Om uw mooiste mountainbike-uitstapjes te maken, aarzel dan niet om een GPS voor ATV om een maximum aan route en nieuwe landschappen te ontdekken.

Ontwerpen

Qua design heb je Talloze keuzes. Of het nu gaat om de vorm van de fiets, de kleur van het frame en andere. U kunt daarom kiezen voor een fiets die beschikbaar en op voorraad is volgens verschillende kleuren:

 • Zwart
 • Grijs
 • Geel
 • Rood
 • Groen
 • Enz…

Voor wie?

Als het gaat om beslissen, weet je niet precies hoe je je ATV moet kiezen en weet je niet of je op familie-uitjes kunt gaan. Weet dat er Modellen in alle maten en voor alle geslachten :

 • Voor kinderen,
 • Man
 • Vrouw
 • Unisex (zoals VTC).

Wat zijn de valkuilen om te vermijden bij het selecteren van je elektrische mountainbike?

Met de veelheid aan modellen die vandaag de dag bestaan, is het heel gemakkelijk om een model tegen te komen dat “van zeer goede kwaliteit” is, terwijl het veel gebreken heeft. En daar is het de tegel omdat we veel geld hebben betaald voor een model, dat het niet waard was.

We zullen hier de verschillende valkuilen zien om te vermijden om uw elektrische mountainbike te kiezen.

Lees ook:   mountainbike meisjes 26 inch

Zorg ervoor dat de verkoper after-sales service kan bieden

Een slimme winkel, is een winkel wie weet en wie is opgeleid aan de merken die het verkoopt. Vandaag de dag zijn de merken, in termen van componenten, die we vinden, Bosch en Shimano. Deze merken staan bekend om hun training om hun model te onderhouden. Zorg er dus voor dat de dealer op de hoogte is van deze trainingen.

CE-conforme ATV’s

In april 2020 wordt een wet ingevoerd met betrekking tot Standaard 15194 die een diagnose vereist voor verzekeringsdeskundigen in het geval van een ernstig ongeval. Zorg er dus voor dat op de elektrische mountainbike die je koopt, goed draagt officiële labels en dat je een Bewijs van registratie.

Hebben Cellen kwaliteit.

Het heeft geen zin om een grote batterij te hebben als je Cellen van slechte kwaliteit. Als de grote merken is beperkt tot 630 watt Over het algemeen komt dit omdat hoe groter ze zijn, hoe sneller ze verouderen. Volledige capaciteit is slechts vluchtig. In gebruik zijn de BMS niet zo efficiënt en deDe autonomie wordt met 10% verminderd. Merkloze batterijen profiteren niet van updates en diagnostiek. Dit moet dus ten koste van alles worden vermeden.

Pas op voor elektrische harnassen

In 2020 is het ondenkbaar om een achterste meterkabel te hebben die dicht bij de band kan passeren of om harnassen op het stuur te hebben die lopen. Dit verhoogt de wijziging van de kabels en dus het risico op storingen. Vandaag de dag zijn alle Deze elektrische harnassen moeten zich rechtstreeks op de frames bevinden.

Definieer uw behoeften

Het definiëren van het juiste gebruik is erg belangrijk. Als u op zoek bent naar een comfortabele toerfiets, hoeft u geen grote te kopen “Sport Enduro”, die zeker een grote reis zal hebben, maar die niet overeenkomt met uw praktijk.

Integendeel, als u op zoek bent naar een “enduro” met veerweg en een sportieve positie, kies dan niet voor een fiets georiënteerde ronddolen. Het beste is natuurlijk om Probeer het voordat je het koopt.

Maar als u dat niet kunt, hebben we alle modellen geprobeerd die we u presenteren. En dus via onze tests &meningen, kunt u zien wat u zoekt.

Kortom, let op deze verschillende valkuilen als je in de optiek zit. koop een ATV. Inderdaad, dit is een investering die nog steeds belangrijk is en alles moet worden gedaan om Kom niet voor onaangename verrassingen te staan.

Conclusie

De aanschaf van een elektrische mountainbike moet niet lichtvaardig worden gedaan omdat het een bepaalde investering blijft. Allereerst moet je kiezen Wat voor soort off-road elektrische fiets je wilt het krijgen.

Dan moet je kijken Alle functies die het componeren. Het beste is om rechtstreeks naar de winkel te gaan om het model waarin u geïnteresseerd bent te testen of het beschikbaar is. Je leert meer over de reactie op het trappen en de prestaties.

In ieder geval, waar je naartoe gaat heb een goede tijd en vooral plezier met een all-terrain elektrische fiets. Bekijk als bewijs deze video die laat zien wat je met een elektrische mountainbike kunt doen.

Daarom hebben we een selectie van de beste elektrische mountainbikes op de markt gezien.

Maar mocht je toch nog vragen hebben, dan hopen we dat Onze veelgestelde vragen zal ze beantwoorden.

Veelgestelde vragen over elektrische ATV’s

Heb ik een rijbewijs nodig voor een elektrische mountainbike?

Voor elektrische mountainbikes heb je geen Geen rijbewijs nodig. Zelfs als het een motor heeft, heb je geen rijbewijs nodig zoals vereist door een scooter of een auto.  Aan de andere kant, wanneer u trapt, begeleidt de motorisering u alleen tot een maximale snelheid van 25 km / h. Het vermogen mag gemiddeld niet hoger zijn dan 250 watt. Kortom, je kunt met een elektrische mountainbike op dezelfde manier rijden als een conventionele mountainbike.