Trailbikes 2023 tot 5000 euro: Radon Skeen Trail AL 8.0 in test

Een Rockshox Pike-vork uit de Ultimate-serie, een vlekkeloze Sram GX-groepset en een solide remsysteem van Magura – wat het in Bonn gevestigde bedrijf voor 3199 euro in de verzenddoos stopt, is buitengewoon. Met deze uitrusting kan de Radon Skeen Trail zelfs opboksen tegen enkele duurdere concurrenten. Aan de andere kant werd er bespaard op het aluminium frame. Met 3898 gram staat hij achteraan in de gewichtsklasse. Niet in de laatste plaats door de goedkope wielen en de massieve aluminium onderdelen komt het radon uit op een totaalgewicht van 14,9 kilo.

Toch klimt de Radon Bike goed bergopwaarts. De steile zithoek van 77 graden en de korte bovenbuis plaatsen de rijder comfortabel in de Skeen Trail. Op verharde beklimmingen of op gravel profiteer je van de lage rolweerstand van de tamme Maxxis banden. De lage voorkant zorgt ook voor veel controle over het voorwiel. De Radon Skeen Trail heeft daarentegen zwakke punten op het gebied van chassisefficiëntie: vooral bij het trappen wordt de achterkant merkbaar op de knieën gebracht bij elke draai van de slinger. Bovendien is de demper terughoudend om fijne hobbels onder kettinglift aan te kunnen. Dit berooft de fiets van tractie in technische hellingen.

Bergafwaarts voegt de prijsbanger zich bij de speelse vertegenwoordigers van trailbikes. Dankzij een steile stuurhoek en veel druk aan de voorkant kan de Radon Skeen in zijn Trail Edition heel precies door het terrein worden geleid. De korte liggende achtervork houdt de funfactor hoog, zelfs in krappe bochten. De verende voorvork doet uitstekend werk en biedt veelzijdige rebound- en compressieaanpassing – een absoluut uniek verkoopargument in deze prijsklasse. De achterste driehoek daarentegen verslikt zich in zelfs kleine klappen en bereikt snel zijn limiet op ruwe afdalingen.

Lees ook:   De Cape Epic winnaars in levende lijve: Onze wereld: Anne Terpstra en Nicole Koller

¹Prijs kan plus kosten voor verpakking, verzending en coördinatie.

²Het BIKE-oordeel weerspiegelt de laboratoriummetingen (BIKE-labmeting) en de subjectieve indruk van de testrijders.

Het BIKE-oordeel is prijsonafhankelijk. BIKE ratings: super (250-205 punten), zeer goed (204,75-180 punten), goed (179,75-155 punten), bevredigend (154,75-130 punten), met zwakke punten (129,75-105 punten), onvoldoende (104,75-0 punten).