Rockmachine Torrent 70-29 uit Tsjechië: Hardtails op instapniveau 2023

De Rockmachine Torrent is een van de vier hardtail-modellen in het assortiment van de Tsjechische fabrikant en is voornamelijk gericht op beginners. In vergelijking met de rest van het testveld valt op dat de hardtail slechts in twee framehoogtes verkrijgbaar is. Hoewel we al hebben gekozen voor de grootste versie met maat L, is de zitpositie nog steeds erg kort en rechtop. In combinatie met de steile stuurhoek resulteert dit in een vrij korte wielbasis.

In steile klimpassages moet je actief druk zetten op het voorwiel, anders komt de MTB vroeg op gang. Bergafwaarts duwen de korte geometrie en het smalle stuur de hardtail ook snel tot het uiterste. De Rockmachine Torrent zou off-road meer soepelheid en soevereiniteit kunnen gebruiken. De 11-versnellingen met 463 procent bandbreedte en de Rockshox Judy TK Silver verende voorvork bevinden zich in het achterste bereik in vergelijking met onze 9 instapfietsen.

¹Prijs kan plus kosten voor verpakking, verzending en coördinatie.

²Het BIKE-oordeel weerspiegelt de laboratoriummetingen (BIKE-labmeting) en de subjectieve indruk van de testrijders.

Het BIKE-oordeel is prijsonafhankelijk. BIKE ratings: super (250-205 punten), zeer goed (204,75-180 punten), goed (179,75-155 punten), bevredigend (154,75-130 punten), met zwakke punten (129,75-105 punten), onvoldoende (104,75-0 punten).

Source link

Lees ook:   Revier-Guide Nederland: De paden van Limburg