Pauline Ferrand-Prévot: Sterren van het WK wielrennen in Glasgow 2023

De Française was de supervrouw van het wielrennen, er was nog geen WK: In september 2015 behaalde ze een historisch uniek succes. Tegelijkertijd behaalde ze wereldtitels in het mountainbiken cross-country, wegwielrennen en veldrijden – de enige vrouw tot nu toe. Een man heeft nog nooit alle drie de titels gewonnen. In 2022 presteerde de Française door het winnen van de UCI Gravel World Championships en de titels op het WK mountainbike in Les Gets in shorttrack, cross country en marathon een vergelijkbaar huzarenstukje.

Inmiddels is de 31-jarige vrijwel volledig teruggekeerd in de veldloopdisciplines – ze doet op dit moment nauwelijks mee aan wegwedstrijden. Maar dat kan veranderen: “Oorspronkelijk kom ik uit het wielrennen”, zegt ze. “Natuurlijk wil ik op een dag terug de straat op. Niet nu, maar na de Olympische Spelen van Parijs.”

Ferrand-Prévot maakt net als Tom Pidcock deel uit van een multidisciplinair project bij de wegwielerploeg Ineos Grenadiers. Na een lange pauze heeft Pinarello, de wielersponsor van de Britse wereldploeg, opnieuw een mountainbike ontwikkeld en gelanceerd: de Pinarello Dogma XC.

Pauline Ferrand-Prévot staat hier op de lijst: Vrouwen mountainbike cross-country (12 augustus)

Lees ook:   giant cadex mountainbike