Nieuws over Prophete Group: Overnamebiedingen uit Duitsland en het buitenland

Volgens een persbericht gaat het verkoopproces van de Prophete Group rond merken als Kreidler en VSF Fahradmanufaktur de beslissende ronde in. Er moeten tien offertes voor een overname uit binnen- en buitenland worden ingediend.

Na het faillissement van Prophete (We hebben gerapporteerd), dat naast het eigen merk ook verantwoordelijk is voor merken als Kreidler of VSF Fahradmanfaktur, lijkt vooruit te gaan. Volgens de voorlopige curator Manuel Sack moeten aanbiedingen voor een overname van het bedrijf uit binnen- en buitenland beschikbaar zijn. Er zijn meer dan tien indicatieve aanbiedingen beschikbaar:

Persbericht: Verkoopproces voor de Prophete Group gaat de beslissende ronde in

Drie weken na de start van het verkoopproces voor de Prophete Group, een van de toonaangevende fiets- en e-bikefabrikanten van Duitsland, zijn er al meer dan tien indicatieve aanbiedingen uit binnen- en buitenland. De voorlopige curator Manuel Sack, herstructureringsexpert en partner bij het landelijke advocatenkantoor Brinkmann &Partner, legt uit: “Ik ben zeer tevreden over de voortgang van het internationale verkoopproces dat het accountantskantoor PwC tot nu toe heeft opgezet. De potentiële investeerders hebben intensief te maken gehad met de Prophete Group en de operationele kerncijfers van de individuele bedrijven die door ons zijn verstrekt. Dat laat me zien hoe groot de belangstelling is.” Een diepgaand onderzoek betekent veel eigen werk voor de geïnteresseerden en extra kosten voor het raadplegen van specialisten.

De ontvangen offertes worden momenteel geëvalueerd om inschrijvers te selecteren met wie vanaf deze week intensief wordt onderhandeld. Het vinden van een duurzame beleggersoplossing voor de Prophete Group is het doel van het proces. “Het is belangrijk om het best mogelijke resultaat te behalen voor zowel de schuldeisers als het personeel”, zegt de voorlopige curator Manuel Sack. De medewerkers ondersteunen het verkoopproces enorm, bijvoorbeeld door een hoge mate van persoonlijke betrokkenheid bij het afhandelen van gedetailleerde vragen van geïnteresseerden en in nauwe samenwerking met klanten, leveranciers en dienstverleners.” Dankzij de hoge mate van betrokkenheid van medewerkers, klantloyaliteit en de bereidheid van leveranciers en dienstverleners is de bedrijfsvoering gestabiliseerd. Als gevolg hiervan werden de leveringen van fietsen en e-bikes uit Rheda-Wiedenbrück en Oldenburg hervat. Tegen de achtergrond van deze normalisatie gaat het verkoopproces nu de beslissende ronde in en zal naar verwachting eind februari worden afgerond met de selectie van de koper. De overname van de bedrijfsvoering door een nieuwe investeerder vindt plaats op 1 maart 2023.

Lees ook:   hoog stuur voor mountainbike

Te koop zijn de operationele activiteiten van de insolvente werkmaatschappijen Prophete (Rheda-Wiedenbrück) en Cycle Union (Oldenburg) met de merken Prophete, e-bike manufaktur, vsf fahrradmanufaktur en Kreidler. Het belang van 47,5 procent in het Roemeense Eurosport DHS, dat niet werd getroffen door het faillissement, evenals de operationele eigendommen op de locaties Rheda-Wiedenbrück en Oldenburg kunnen ook worden verworven.

Rheda-Wiedenbrück / Oldenburg, 30 januari 2023

Wat vindt u van het nieuws in de Profetengroep?

Informatie: Persbericht Schellenberg & Kirchberg Public Relations GmbH & Co. KG

Source link