Maxxis BIKE Transalp 2023: De grote trailcheck met Freeride Inc. Oostenrijk

De Maxxis BIKE Transalp-route van de 25e jubileumeditie beslaat in totaal 17.527 hoogtemeters en 496,97 kilometer. Racedirecteur Marc Schneider omschrijft het circuit als “snel en vies, episch en betoverend, onverwacht en opwindend”. Dus – vanaf vandaag – begint het in Nauders over twee weken.

In de aanloop naar het evenement hebben Petra en Nico van Freeride Inc. Oostenrijk

Tips gegeven over bandenkeuze

of – bijna nog belangrijker –

Stel een perfecte afspeellijst samen

. Nu zijn ze met z’n tweeën alvast de crème de la crème van de Transalp-route opgegaan en hebben ze de top 4 trails onder de knobbelige banden genomen. Begin in Nauders, ga verder op de Schöneben Trail naar Reschen, dan de twee Bormio 360, de paden bij de Gavia-pas en Ponte die Legno gecontroleerd! Het resultaat is een goede best-of van 12 minuten: De grote Maxxis Bike Transalp Trail Check.

Natuurlijk, het panorama, de bergen, de paden zelf zijn prachtig op zich. Maar met onze video trail check kunnen deelnemers naast de simpele kilometers en hoogtemeters al checken wat er op de Transalp aan rijtechniek staat. En mocht er – heel toevallig – iemand mee willen rijden: Er zijn nog enkele startplaatsen over, deelname aan de BIKE Transalp 2023 is nu nog mogelijk!

Lees ook:   giant granite mountainbike