Liv Intrigue LT: Nieuwe all mountainbike voor vrouwen

Het is al lang duidelijk dat vrouwelijke mountainbikers baat hebben bij fietsen die speciaal op hun behoeften zijn afgestemd. Toen Giant, de grootste fietsenfabrikant ter wereld, in 2008 Liv Cycling lanceerde, een extra merk voor damesfietsen, was dat een duidelijk signaal naar de industrie. Nu, met de Intrigue LT-serie, breiden de Taiwanezen hun portfolio uit met een mountainbike met hoog voorjaar, volledig voor gebruik in de bergen en enduro’ s, wat aantoont dat veeleisende trailafdalingen niet langer een puur mannelijke niche van de fietsscene zijn. Goed gedaan!

Drie centrale doelen stonden centraal bij de ontwikkeling van het nieuwe Liv-model. Op basis van het reguliere Intrigue-model moet de “Long Travel” -versie natuurlijk meer reizen bieden. Voor dit doel moet een geoptimaliseerde en aanpasbare geometrie hardere en veelzijdigere toepassingen mogelijk maken. Last but not least biedt het nieuwe Intrigue LT-frame van lichtgewicht, hoogwaardig aluminium een nieuwe oplossing om een opbergvak in de onderbuis te integreren.

De nieuwe LIV Intrigue LT biedt tien millimeter meer veerweg aan de voor- en achterkant dan de reguliere Liv Intrigue-serie. Met 160 millimeter op de verende voorvork en 150 millimeter op de schokdemper is de LT-versie de fiets met de langste veerweg onder de Liv mountainbikes en is gepositioneerd als een damesfiets voor uitdagende trails, enduroroutes en bikeparkings. Een speciale demperafstemming “door vrouwen voor vrouwen” is bedoeld om ervoor te zorgen dat vrouwelijke motorrijders optimaal gebruik kunnen maken van de volledige slag. Beide modelvarianten van de Intrigue LT vertrouwen op een Fox Float DPS Performance luchtveerdemper op de achterdriehoek. Zoals gebruikelijk bij Liv Bikes en bekend van de Intrigue-modelserie, vertrouwt de LT-versie op een Maestro-achterwielophangingssysteem in de nieuwste fase 3.

Lees ook:   Rocky Mountain Instinct Powerplay C70 review: krachtige speelkameraad voor alle situaties - trailtip!

Geïntegreerd in de bovenste afbuigingsrocker van de nieuwe Liv Intrigue LT endurofiets is een flip-chip voor geometrie-aanpassing. Met zijn hulp kan de geometrie worden aangepast om de hoogte van de trapas, de zithoek en de stuurhoek optimaal te individualiseren naar het overeenkomstige toepassingsgebied. In de hoge stand belooft Liv een bijzonder wendbaar weggedrag, terwijl de lage positie van de flipchip moet zorgen voor een geometrie die meer stabiliteit genereert bij snelle afdalingen. Als u gebalanceerde rijeigenschappen van uw Liv Intrigue LT wilt, moet u een mix van wendbaarheid en stabiliteit vinden in de instelling van de gemiddelde geometrie.

De framematen M en L van de nieuwe Intrigue LT mountainbike zijn af fabriek voorzien van 29 inch wielen. Het frame biedt ook plaats aan het kleinere 27,5-inch wiel op het achterwiel om een mullet-opstelling met meer wendbaarheid te creëren. In framematen S en XS komt de nieuwe Liv mountainbike af fabriek als mulletfiets met wielmix en combineert de goede rollover-eigenschappen van een groot 29-inch voorwiel met de wendbaarheid van een 27,5-inch achterwiel voor kleinere rijders.

Liv biedt zijn nieuwe all-mountain bike aan in twee uitrustingsvarianten en elk twee kleuren, evenals in vier maten. De fietsen moeten vanaf eind februari 2023 beschikbaar zijn. Het topmodel Intrigue LT 1 voor 3999 euro wordt geleverd met 160 mm Fox 36 performance verende voorvork met gripdemping en Shimano SLX schakelen. Aan de andere kant gebruikt Liv de Intrigue LT 2 voor 3399 euro op een Rockshox 35 Gold RL-vork met ook 160 millimeter veerweg en een Sram SX Eagle-versnellingspook. Beide uitrustingsvarianten worden geleverd met schijfremmen met vier zuigers van Tektro en add-on onderdelen van Giant, zoals de All Mountain-wielen met 30 mm velgmondbreedte en intrekbare telescopische zadelpennen met een verstelbereik van 100 tot 150 mm, afhankelijk van de framegrootte.

Lees ook:   mountainbike broek met zeem

Source link