Interview met Fabio Wibmer: Naar de making-of van VIDEO GAME

FREERIDE: Gekke actie, Fabio! Welke stunt van “Video Game” maakte je hartslagrace het snelst?

Fabio Wibmer: De backflip over de trap was zwaar. Het kostte veel moeite. Maar ook bij de tweede poging van de canyon gap in de Black Hills was ik mega gespannen. Want bij de eerste poging crashte ik hard.

Hoe hoog was de klif in zee?

We hebben 16 meter gemeten.

De impact zag er heftig uit.

Maar het was half zo wild als je lekker het water in duikt met de fiets onder je. De fiets deelt het water, en dan kan het echt geen kwaad.

Foto: Red Bull Content Bull

Head first: “Dit is mijn hoogste klifsprong in het water. En dan meteen in de salto met fiets. Niet slecht, toch? Ik ben blij dat ik maar één keer hoefde te springen”, zegt Fabio.

Moest je dat vaker doen?

Nee. Ik heb de voorkant maar één keer van de klif geflipt. Net als de zwembadsprong. Beter op die manier, want als er iets misgaat op de hoogte, doet het echt pijn!

Was dit je hoogste watersprong tot nu toe?

Fabio hoefde ook maar één keer de poolsprong te doen. Toen zat het ding in de doos!Foto: Red Bull Content Pool

Fabio hoefde ook maar één keer de poolsprong te doen. Toen zat het ding in de doos!

Hoe lang heb je gefilmd totdat de clip af was?

We begonnen in maart en waren eigenlijk twee dagen voor de release aan het filmen. In totaal hebben we er meer dan 70 dagen over gedaan.

Meer dan 20 in totaal. Maar slechts vijf waren echt gewelddadig.

Bijvoorbeeld de crashes bij de front flip gap, de double flip of in de Black Hills. De Canyon Gap in de Black Hills sloeg me knock-out en ik moest daarna een paar weken pauze nemen. Dergelijke klappen op het hoofd zijn niet te onderschatten.

Ja. Ik moest tijdens het filmen drie keer naar de kliniek. Bij de voorste flip gap naaiden de artsen de neus. Na de zwembaddrop ging ik naar de dokter voor een controle om aan de veilige kant te zijn. En daarna sloeg het me ook knock-out bij Canyon-Gap.

Je bent ooit in balans geweest op een dam. Echter, met zekering, nu zonder. Hoe was dat?

De muur was veel, veel breder dan de rail die ik jaren geleden reed. Hier wist ik dat er geen problemen waren.

Heb je reacties van Buddy Danny MacAskill?

Ja, Danny en enkele andere kerels hebben me geschreven. Natuurlijk ben ik altijd heel blij als mijn collega’s mijn video’s leuk vinden! Danny bracht kort na mij zijn Francisco-project uit (Postcards from San Fransisco, noot van de redactie) – absolute banger!

YouTube-miljonair, ondernemer en stoere hond in zijn stunts: Fabio Wibmer gaat op elk gebied vol gas.Foto: Hannes Berger

YouTube-miljonair, ondernemer en stoere hond in zijn stunts: Fabio Wibmer gaat op elk gebied vol gas.

Source link