Focus Jam² SL 9.9 in de Light E-MTB test: Goedkope lichte e-MTB met Fazua Ride 60

De 160 mm vork van de Focus Focus Jam² SL is degene met de hoogste slag in het testveld. Is dit ook merkbaar in enduro-kwaliteiten? Sterker nog, de voorvork en de hoge, brede cockpit zorgen voor veel rijveiligheid. Als het snel en ruw gaat, zit je ontspannen en vol vertrouwen achter het stuur. De fiets houdt vooral van snelle, goed aangelegde trails. Als het echter moeilijk wordt, kan de achterwielophanging de sterke voorvork niet bijhouden. Kleine bultjes zijn niet zo gevoelig voor de achterkant en grove brokken duwen de slag te snel tot het uiterste. Anderen kunnen dat beter in de test.

Maar er zit een tweede hart in de borst van de Focus Jam² SL, want de fiets heeft een uitgebreide geometrie-aanpassing. Kies je voor korte liggende achtervorken en steile stuurhoeken, dan veranderen de rijeigenschappen aanzienlijk. Geen wonder, want de wielbasis is 15 millimeter korter. De Jam² SL rijdt zeer levendig, is gemakkelijk te verplaatsen in de lucht en op het achterwiel en gooit van de ene bocht naar de andere. Als er extreme beklimmingen dreigen, moet je zeker de lange achterdriehoekverstelling gebruiken, anders verliest het voorwiel vroegtijdig het contact met de grond. De Fazua-motor maakt indruk met dynamische vermogensafgifte, veel vermogen en stil rijgeluid. Ook het assortiment is top.

Jammer: In de loop van onze test begon de batterij in de onderbuis te rammelen. Let op: De batterij moet worden verwijderd om op te laden.

¹ De actieradiushoogte werd bepaald tijdens gestandaardiseerde meetritten op een asfaltklim met een stijgingspercentage van 12,2 procent. Hoogste ondersteuningsniveau, 150 watt trapvermogen van de rijder, rijdersgewicht incl. uitrusting 90 kg. Tussen haakjes staan de hoogtemeters in de aanzienlijk afgeknepen noodmodus. De gemiddelde snelheid verwijst naar de rit bij volledige ondersteuning.

Lees ook:   Koopje alert: dit zijn de mountainbikes met de beste kortingen

² Bepaald op de testbanken in het EMTB-testlaboratorium, gewicht zonder pedalen. Batterijgewicht, indien nodig, incl. geschroefd deksel.

Stappentest, gemeten met 36 centimeter verhoogd achterwiel

Het oordeel weerspiegelt de subjectieve indruk van de testers en de resultaten van de bereikmeting en de laboratoriumtests. De EMTB-uitspraak is prijsonafhankelijk. EMTB-beoordelingen: geweldig (vanaf 9,0), zeer goed (vanaf 8,0), goed (vanaf 7,0), bevredigend (vanaf 6,0), met zwakke punten (vanaf 5,0), waaronder onbevredigend.

Source link