Eurobike 2023: Wat je kunt ontdekken in het liveblog van de fietsbeurs

Op 150.000 vierkante meter komen meer dan 1900 exposerende bedrijven uit 62 landen dit jaar samen op de Eurobike in Frankfurt. Er is dus weer veel nieuws, spannend en ongewoon te ontdekken. Vorig jaar nodigde de Eurobike voor het eerst bezoekers uit in Frankfurt am Main. Daar waren veel verschillende meningen over.

In 2023 zal er zeker weer een toename zijn qua evenementen. Daarover straks meer. In ieder geval zal er innovatie zijn uit alle denkbare gebieden van de fietswereld en mobiliteit in het algemeen.

Het liveblog over de Eurobike in Frankfurt

In ons liveblog doen we vanaf woensdag vanuit de Eurobike verslag van nieuws, exposanten, evenementen en alles wat er op de fietsbeurs gebeurt.

Een duidelijke trend op het gebied van nieuwe tweewielers is de elektrische aandrijving. Of je nu op de berg bent met Scott’s Lumen e-mountainbike, op Moustache’s “J” in de stad rijdt of elk terrein verkent met de nieuwe Tout Terrain Pamir – e-bikes bepalen een duidelijke richting voor ontwikkeling. Slimme accessoires, zoals de Cycplus Cube minifietspomp, vertrouwen ook op elektrificatie. De gereedschapsfiets van de Zwitserse start-up Monopole staat voor de bakfietsboom en is bij uitstek geschikt voor gebruik in de stad als compacte en wendbare bakfiets.

Zeldzame fietsen, frames en onderdelen worden gepresenteerd in de Eurobike Boutique in hal 11.1 – de collectie is ook nieuw op de fietsshow. Er zullen ook exposanten zijn voor mode en accessoires.

Evenementen op Eurobike 2023

Dit jaar zijn er naast het outdoor test- en evenemententerrein ook evenementen. Terug naar de roots, terug naar de jaren 80 Рzeg maar: de Eurobike Skyline Contest staat dit jaar in het teken van BMX-fietsen. Internationale professionals tonen hun kunsten, onder wie de 23-jarige Lara Lessmann, die zesde werd op de Olympische Spelen. Ook BMX-legende Bruno Hoffmann, geboren in Frankfurt, kijkt reikhalzend uit naar het spektakel op de Eurobike. Hij zal strijden samen met teamgenoot Paul Th̦len, olympisch kampioene Charlotte Worthington en vele andere hoog gedecoreerde rensters van over de hele wereld.

BMX-pro Bruno Hoffmann is te zien op de Eurobike Skyline Contest.Foto: Eurobike

BMX-pro Bruno Hoffmann is te zien op de Eurobike Skyline Contest.

Maar triallegende Fabio Wibmer, die op beide dagen van het festival op de beurs van Frankfurt zijn ‘Bikeflip Show’ zal tonen, zal waarschijnlijk nog meer fans hebben. Samen met Andrea Maranelli, Francesco Mongillo en Elia Benetton baant hij zich een weg door een unieke set-up van trial-, MTB- en BMX-hellingen en een Amerikaanse truck.

Eurobike 2023: Politiek en bedrijfsleven samenbrengen

“Vijf dagen lang viert Eurobike tweewielers in al hun facetten met de fietssfeer”, zegt Eurobike-projectmanager Dirk Heidrich. Uitgebreid tentoonstellings- en conferentieaanbod is bedoeld om besluitvormers uit de politiek, industrie en handel samen te brengen om actuele onderwerpen en uitdagingen in de industrie te bespreken. De Eurobike wordt ook een belangrijk politiek podium dankzij het Nationaal Wielercongres, dat dit jaar op hetzelfde tijdstip plaatsvindt en dit jaar voor het eerst parallel aan de fietsbeurs in Frankfurt bijeenkomt.

Lees ook:   Evil Eye Pathline Pro: Nieuwe fietsbril voor alle (licht)omstandigheden

De Festivaldagen zaterdag en zondag zijn gericht op alle fietsfans en zijn de twee publieksdagen.