Crankbrothers Stamp 1: 10 pinnen voor de tweede generatie MTB pedalen

De nieuwe Postzegel 1 Gen 2 MTB-pedalen van Crankbrothers zouden meer bite hebben – en dat moet letterlijk worden genomen: ze hebben nu 40 pinnen. Ok, 10 pinnen per kant, dat maakt 40 met twee pedalen en zijkanten. En het is één pin per pagina meer dan de eerste generatie van de Stamp 1.

Het nieuwe Crankbrothers Stamp 1-pedaal is slechts 15,5 millimeter dun aan de buitenkant en 13,5 millimeter in het midden – een meer concaaf, d.w.z. naar binnen gebogen loopvlak zou een betere slipweerstand moeten bieden in vergelijking met zijn voorganger. Ook zijn de platte pedalen vrij groot, vooral in Large:

De grote pedalen (Large) wegen 348 gram, de kleine pedalen (Small) 321 gram per paar. Crankbrothers stelt dat het grote pedaal moet worden gekocht vanaf schoenmaat 43,5. De nieuwe Stamp 1 fietspedalen zijn er in zwart, marine, oranje, paars en rood.

Het nieuwe MTB-pedaal zou een robuustere behuizing hebben dan zijn voorganger. Het is ontworpen voor gebruik in veeleisend terrein en voor duurzaamheid en is gebaseerd op dezelfde componenten als het Stamp 7-pedaal. Toen BIKE de pedalen van Crankbrothers voor het laatst testte, vroeg onze redactie om meer grip. Testconclusie destijds: “Licht en goedkoop, maar slechte slipweerstand. Het is nog maar de vraag of zijn opvolger, de Postzegel 1 (2023), aan deze eis zal kunnen voldoen. Naar eigen zeggen hebben ze gereageerd op de roep om meer grip met het nieuwe pedaal van de tweede generatie. De pedalen zijn afgedicht met het Seal System. Dit voorkomt dat water het materiaal binnendringt.”

Lees ook:   scott mountainbike 26 inch