Canyon Pedals: Performance MTB platform pedalen uit Koblenz

Een goed paar platformpedalen kan het verschil maken op de trails. Daarom wilde Canyon niets minder dan het perfecte MTB platte pedaal bouwen. Het resultaat zijn pedalen met uitstekende grip, een grote voetafdruk en een maximale belasting van 200 kg gemaakt van lichtgewicht aluminium.

Na meer dan twee jaar ontwikkelingswerk en testen met Canyon freeride en downhill pro’s, de Canyon Performance MTB Platform Pedalen klaar voor gebruik. Ze zijn getest door de beste en hebben nu premium functies en materialen in de minimalistische stijl van Canyon.

Als je de grenzen van ontwerp en ontwikkeling wilt verleggen, heb je waardevolle feedback nodig van rijders die elke dag de grenzen verleggen van wat mogelijk is op de fiets. Dus natuurlijk waren we blij om met onze MTB-pro’s aan deze pedalen te werken. Vanaf het allereerste begin hebben ze ons geholpen de exacte kenmerken te identificeren die een pedaal perfect maken – de ideale balans tussen grip, robuustheid, lichtheid en duurzaamheid. Ze gaven ons ook waardevolle feedback over de constructie en het ontwerp, die we konden integreren in het ontwerp van de pedalen. We zijn meer dan tevreden met het resultaat.” – Canyon Product Manager Johannes Wetzel over het ontwikkelingsproces

In de loop van het jaar worden nog twee pedalen van Canyon gelanceerd. De eerste is de Canyon MTB Platform Pedaal, die het ontwerp van het prestatiemodel tegen een meer betaalbare prijs overneemt. Het is gemaakt van versterkt nylon composietmateriaal, heeft hoogwaardige CrMo-assen en afgedichte lagers. Volgens de fabrikant zijn deze MTB-pedalen bedoeld om nieuwe normen te stellen in hun prijsklasse op het gebied van duurzaamheid en prestaties.

Lees ook:   gewicht mountainbike

Het tweede pedaal is de Canyon Urban Platform Pedaal. Dit moet gebaseerd zijn op de designtaal van Canyon’s stadsfietsen. Het is uitgerust met reflectoren, optionele logoplaten en een antislipoppervlak voor maximale grip. Het maakt niet uit wat voor weer of met welke schoenen, deze pedalen zorgen voor een veilige grip en een zorgeloze rit in het dagelijks leven.