Bosch Purion 200 en Range Extender: uitbreiding voor het Smart System

Met het nieuwe Kiox 500-scherm voegt Bosch een 40 procent groter scherm toe aan het bekende Kiox 300-kleurenscherm voor een betere leesbaarheid. Het is bedoeld om gegevens op grotere schaal weer te geven en, last but not least, om navigatie via het Kiox-display gebruiksvriendelijker te maken. Akoestische signalen moeten hier ook bij helpen. Zoals gebruikelijk bij Bosch wordt het 2,8-inch display niet via aanraking bediend, maar via de afstandsbediening op het stuur en de app.

Het nieuwe Bosch Purion 200-display is daarentegen beperkt tot de essentie. Als klein kleurendisplay biedt het de belangrijkste basisinformatie zoals snelheid, bereik en snelheidsmeterfuncties. Leuk: Ondanks de minimalistische aanpak is het accuniveau hier ook procentueel af te lezen. Dit zou het nieuwe Purion 200-scherm een aantrekkelijk alternatief kunnen maken voor de vorige LED-afstandsbediening. De nieuwe displays zijn naar verwachting beschikbaar vanaf de zomer van 2023, prijzen zijn nog niet beschikbaar voor ons.

Bosch Framepack 400 en Powermore 250: dubbele batterij en range extender in het Smart System

Fans van het systeem met dubbele batterij kunnen eindelijk opgelucht ademhalen: de touchdown-batterij voor het Bosch Smart System komt eraan en zal Power Pack 400 Frame heten. Hij biedt 400 wattuur en is vanaf de herfst verkrijgbaar. Als 250 wattuur extra genoeg voor je is, kun je terugvallen op de handige Bosch PowerMore 250, die werd ge├»ntroduceerd met de Performance Line SX e-bike motor. Hij past in de bidonhouder en is eenvoudig gekoppeld aan de oplaadpoort van de fiets. De Compacttube, die ook met de SX-aandrijving wordt gepresenteerd, zou in de toekomst bijzonder lichte fietsen mogelijk kunnen maken, zelfs met conventionele CX-aandrijving, maar aan de andere kant zijn ook e-bikes met de nieuwe SX-aandrijving en grote accu’s denkbaar. Van de aandrijvingen tot de accu’s tot de displays, het moet in de toekomst immers mogelijk zijn om alle slimme systeemcomponenten met elkaar te combineren.

Lees ook:   Interview met Nat Ross: 5 vragen aan de Amerikaanse ex-prof over e-racing