BIKE Transalp 2023: Etappe 7 van het te volgen jubileumparcours

Het startschot voor de 25e BIKE Transalp wordt gegeven op 9 juli 2023 in Nauders. Zeven dagen later kwamen de renners met 17.527 meter hoogteverschil in de benen en endorfinevuurwerk in hun hoofd over de finish in Riva del Garda. Wil je er iets uithalen? Hier presenteren we etappe 7 van de BIKE Transalp 2023, tonen we varianten en afkortingen en geven we tips over hoe je ze kunt volgen.

BIKE Transalp 2023: Etappe 7 – van het Ledromeer naar Riva del Garda

Eigenlijk hoef je alleen maar de remmen op het Ledromeer te openen en je zou na slechts 10 tot 15 minuten de oude straten van Riva del Garda in kunnen rollen, doorgeblazen door de wind. Maar niet bij de BIKE Transalp, natuurlijk. Hoewel parcoursbaas Marc Schneider voor de laatste dag geen koninginnenrit heeft gepland, heeft hij toch een matig zware marathontocht door het Gardameergebergte uitgesteld voordat hij in de eindsprint over de eindstreep kwam. De kleren moeten immers bezweet zijn voordat je je ermee in het meer gooit.

Daarom gaat het vanaf de oevers van het Ledromeer eerst naar het noorden en al snel een constant steile 1000 meter hoogte tot aan Bocca di Trat. Als u zonder tijdsdruk reist, kunt u overwegen om hier te stoppen voor de lunch. Rifugio Nino Pernici ligt op slechts een steenworp afstand. Maar het is beter om de volgende afdaling in te gaan met je spieren opgewarmd, want de Adrenalina Trail wacht. Een van de grote afdalingen van de jaren ’90, toen chassis en piloten nog niet in staat waren om steil hellende puinpaden zo soepel op te vangen. Vaardige bestuurders proberen de middelste rijstrook, die al is verlengd, te behouden, zodat banden en remmen goed grip hebben. Als je daarentegen rechts en links van de baan in het uitgestelde puinbed stapt, kost het aanzienlijk meer korrels om de fiets en het lichaam weer in balans te krijgen.

Lees ook:   BMC MTB XC Pro Factory Team: Eerste Zwitserse fabrieksteam gepresenteerd

Het is in ieder geval maar goed dat het pad direct naar de alpenweide van Malga Grassi leidt. Na het stoppen bij deze rustieke hut, heb je de mogelijkheid om zonder verdere moeite rechtstreeks naar Riva af te dalen. Alleen de Transalp-bikers met rugnummers niet. Ze hebben nog een extra lus over het prachtige Tennomeer geboekt. Daar klimmen ze nog eens 600 meter bergopwaarts in oplopende treden in de voetsporen van het kleine marathoncircuit Ronda piccola om bij de feestelijke afsluiting te genieten van de Bespana en Nomesino Trail. Twee afdalingen die alle adrenalineresten in je aderen opschudden – de perfecte stimulans voor de laatste tien kilometer naar de finish!

Bij de BIKE Marathon Garda Trentino passeert de kopgroep het turquoise gloeiende Lake Tenno. Dit is ook waar de 7e etappe van de BIKE Transalp naartoe leidt.Foto: Miha Matavz

Bij de BIKE Marathon Garda Trentino passeert de kopgroep het turquoise gloeiende Lake Tenno. Dit is ook waar de 7e etappe van de BIKE Transalp naartoe leidt.

BIKE Transalp 2023: Etappe 7 – 48,8 km | 1708 HM | 2290 tmFoto: BIKE Magazine

BIKE Transalp 2023: Etappe 7 – 48,8 km | 1708 HM | 2290 tm

Meer artikelen over onze BIKE Transalp 2023:

>> De route voor het jubileum Transalp – alle informatie en tips die je nodig hebt om << te volgen

>> 25 jaar Maxxis BIKE Transalp – schrijf je nu in! <<

Info Etappe 7 te volgen – van het Ledromeer naar Riva del Garda

Afkortingen & Varianten

De etappe als korte trip

Een shuttle van Riva naar het Ledromeer is de moeite waard, of het nu voor of na de tour is. Op de gardatrentino.it/de/outdoor/radwelt/bike-shuttle pagina staan de pendeldiensten. Of je kunt de lus met de fiets voltooien: eerst van Riva del Garda naar het Ledromeer en terug op de route van etappe 7. Dat maakt een totaal van zo’n 2300 meter hoogte.

De etappe als onderdeel van een rondreis

Een all-in tour door de regio tussen Riva del Garda en het Ledromeer zou bijvoorbeeld een “Ledro acht” zijn. Van Riva langs de oude Ponale weg omhoog naar het Ledromeer en over het fietspad door de Ledrovallei tot je bij Passo Ampola weer op de route komt.r 6e etappe.

Neem nu de weg naar de Tremalzo-pas en de Passo Nota naar Bocca Fortini en op de route van de 6e etappe naar het Ledromeer (variant: Bocca Fortini, Passo Rocchetta, Pregasina, Ledromeer). Nu sluit je vanaf het Ledromeer de achtste op het parcours van de 7de etappe.

Erg populair, vaak veel te doen, maar ook gewoon fantastisch: De oude Ponale weg leidt van Riva del Garda naar het Ledromeer.Foto: Watchsome

Erg populair, vaak veel te doen, maar ook gewoon fantastisch: De oude Ponale weg leidt van Riva del Garda naar het Ledromeer.

Mis

Het 25-jarig jubileumfeest van BIKE Transalp 2023

Ortles, Livigno, Brenta, Lake Ledro en Tremalzo vormen de feestlocatie en bijna 1000 gasten van over de hele wereld vieren mee na zeven zware dagen in het zadel. Onder hen zijn weer heel wat professionele motorrijders, want er zijn UCI-punten van de op één na hoogste categorie te verzamelen. De jubileumeditie van de BIKE Transalp zal de geschiedenis ingaan – ook met het slotfeest in Riva del Garda, want de DJ staat er ook om bekend in goede vorm te zijn…

Wielrennen & Evenementen

Maak nu een notitie! Het volgende BIKE Festival Garda Trentino vindt plaats van 02 tot 05 mei 2024. Uiteraard met veel hands-on evenementen zoals de BIKE Marathon of de Junior Trophy voor jonge renners. Alle informatie: riva.bike-festival.de.

BIKE Transalp 2023: Registratie

Denk je er nog steeds aan om over te schakelen van de toeristische naar de racemodus? De 25e BIKE Transalp vindt plaats vanaf 9 – 15 juli 2023 en kosten in het basispakket inclusief wedstrijdmanagement, bagage- en fietsservice, podiumcatering, medische zorg en nog veel meer vanaf 1299 euro per persoon (U23-renners 1099 euro). Alle details over de race, informatie en inschrijving: bike-transalp.de

GPS-gegevens downloaden

We weten dat het moeilijk is, maar je hebt nog steeds een beetje geduld nodig: GPS-gegevens van de hele tour is er vanaf 9 juli 2023 Aan Downloaden.

25 jaar BIKE Transalp – het origineel, sinds 1998Foto: BIKE Magazine

25 jaar BIKE Transalp – het origineel, sinds 1998