BH Bikes iLynx Trail in de Light E-MTB test: Krachtige e-touring fiets met lichte motor

Het geluid van BH’s eigen lichtmotor is aangenaam, de 2EXMAG is slechts iets luider dan Fazua’s Ride 60. In de afdaling rammelt de motor echter helaas op dezelfde manier als de EP8 van Shimano.

Het tweede speciale kenmerk van de BH iLynx Trail: de permanent geïntegreerde batterij is groot voor lichtomstandigheden met 540 wattuur. Het 8.9-model bevat ook de extra batterij van 180 Wh. Met een totaal van 720 wattuur levert de fiets het hoogste bereik in de test. Top voor lange off-road tochten. En dit is precies waar we de sterke punten van de fiets zien. Het kan neutraal worden gecontroleerd en schuwt veeleisende passages niet. De iLynx gaat echter niet door als een echte trailraket. De conservatieve geometrie plaatst de rijder op in plaats van in de fiets. Het bochtengedrag is niet zo intuïtief en uitgebalanceerd als de concurrentie. In ruw terrein genereert het korte frame slechts een matig soepele loop.

Het onderstel werkt goed, maar mist wat levendigheid. Dit betekent dat de e-bike, ondanks zijn wendbare geometrie, geen wendbaar trailroofdier wordt. De BH iLynx Trail is gemakkelijk bergop te rijden, maar het matige motorvermogen beperkt de klimkracht op steile hellingen. De apparatuur is sterk. Het Fox Factory-chassis is gegarneerd door carbon cranks en stuur, plus een XTR-versnelling. Dat laat niets te wensen over. En dat ondanks het feit dat de iLynx een van de goedkopere kandidaten in de test is. Top: hoge gewichtsafgifte!

¹ De actieradiushoogte werd bepaald tijdens gestandaardiseerde meetritten op een asfaltklim met een stijgingspercentage van 12,2 procent. Hoogste ondersteuningsniveau, 150 watt trapvermogen van de rijder, rijdersgewicht incl. uitrusting 90 kg. Tussen haakjes staan de hoogtemeters in de aanzienlijk afgeknepen noodmodus. De gemiddelde snelheid verwijst naar de rit bij volledige ondersteuning.

Lees ook:   Test Enduro's 2023: De 4 snelste enduro's ter wereld

² Bepaald op de testbanken in het EMTB-testlaboratorium, gewicht zonder pedalen. Batterijgewicht, indien nodig, incl. geschroefd deksel.

Stappentest, gemeten met 36 centimeter verhoogd achterwiel

Het oordeel weerspiegelt de subjectieve indruk van de testers en de resultaten van de bereikmeting en de laboratoriumtests. De EMTB-uitspraak is prijsonafhankelijk. EMTB-beoordelingen: geweldig (vanaf 9,0), zeer goed (vanaf 8,0), goed (vanaf 7,0), bevredigend (vanaf 6,0), met zwakke punten (vanaf 5,0), waaronder onbevredigend.

Source link