Ben Hildred: Twee keer de Mount Everest rijden in één tour – waarom?!

Ben Hildred is fulltime fietsenmaker in de stal van het Amerikaanse luxemerk Santa Cruz en woont in Queentown, Nieuw-Zeeland. En hij heeft een hobby, maar soms vergt het veel van hem. Hij verzamelt een extreem grote hoeveelheid hoogtemeters, wat hem een bijnaam geeft Verticale meter eter heeft geïntroduceerd.

Het begon een paar jaar geleden met de “Everesting”, d.w.z. 8848 hoogtemeters rijden in één tour. Als ambitieuze coureur denk je misschien nog steeds: Oké, het is allemaal een kwestie van tijd. Het volgende project was 55.000 meter hoogte in 30 dagen, de afstand tot de buitenste grens van onze stratosfeer – of “stratosphering”. Dat betekende 1.834 hoogtemeters per dag, gedurende 30 dagen. En terwijl we in de ruimte zijn – moet hij gedacht hebben – was de hoogste berg in het zonnestelsel het doel van Ben Hildred. De Olympische Bergen op Mars op 21.287 meter. Ben wilde het in 72 uur beklimmen, d.w.z. 3 dagen of tochten, met de mountainbike.

En nu dit: Dubbele Everest, 17.925 hm op een mountainbike in één tour! Dit is vergelijkbaar met onze BIKE Transalp 2023 – alleen werden alle etappes heelhuids gereden. Maar Ben Hindred rijdt dit niet op een lichte XC hardtail over makkelijke boswegen, maar met zijn trailbike inclusief uitdagende afdalingen. Om dit te doen, neemt hij natuurlijk zijn Santa Cruz Tall Boy.

De route voor de Double Everest? 18 ronden op de lokale trails boven Queensland met een gemiddelde rijtijd van 2,5 uur. Ruige singletrails, weer op en neer, en geen slaap. Wat zo gek klinkt, was Bens recept voor succes voor een klim naar waanzin. De eerste vraag van “Waarom?” – Ben stelt zichzelf waarschijnlijk niet: Omdat het werkt! Zijn Strava-activiteit is hier te vinden: strava.com/activities/8629697186

Lees ook:   Warm en zonnig: 4 wintergebieden om te mountainbiken – Pro-tips
Aanbevolen redactionele inhoud

Op dit punt vindt u externe inhoud die het artikel aanvult. U kunt het met één klik weergeven en opnieuw verbergen.

Externe inhoud

Ik ga ermee akkoord dat externe inhoud aan mij wordt getoond. Hiermee kunt u
Persoonsgegevens worden doorgegeven aan platforms van derden. Meer hierover in ons privacybeleid.