abus mountainbike helm

Abus Mountainbike Helm

Het dragen van een helm tijdens het mountainbiken is van essentieel belang voor de veiligheid van de rijder. Een goede helm beschermt het hoofd tegen mogelijke verwondingen bij een valpartij of botsing. Een merk dat bekend staat om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid op het gebied van helmen is Abus. In dit artikel zullen we de Abus mountainbike helm nader bekijken en de verschillende modellen en functies bespreken.

Waarom is een helm belangrijk?

Voordat we dieper ingaan op de Abus mountainbike helmen, is het belangrijk om te begrijpen waarom het dragen van een helm zo belangrijk is tijdens het mountainbiken. Mountainbiken is een uitdagende en avontuurlijke sport waarbij het risico op valpartijen en ongelukken altijd aanwezig is. Een helm beschermt het hoofd tegen mogelijke verwondingen, zoals schedelbreuken en hersenletsel, door de impact van een valpartij te absorberen.

Daarnaast kan het dragen van een helm ook bijdragen aan het vertrouwen en de gemoedsrust van de rijder. Door te weten dat je hoofd goed beschermd is, kun je je beter concentreren op het rijden en genieten van de rit.

Lees ook:   mountainbike huren rotterdam

De Abus Mountainbike Helmen

Abus biedt een breed scala aan mountainbike helmen die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en comfort bieden tijdens het rijden. Hieronder worden enkele populaire modellen van Abus mountainbike helmen besproken:

1. Abus Scraper 3.0 ACE

De Abus Scraper 3.0 ACE is een veelzijdige en stijlvolle mountainbike helm. Deze helm is ontworpen met een harde schaal en EPS-schuimvoering voor maximale bescherming. Het heeft ook een verstelbaar sluitsysteem voor een perfecte pasvorm en ventilatieopeningen om het hoofd koel te houden tijdens het rijden.

2. Abus MonTrailer ACE MIPS

De Abus MonTrailer ACE MIPS is een geavanceerde mountainbike helm met het MIPS-systeem (Multi-Directional Impact Protection System). Dit systeem biedt extra bescherming tegen rotatiekrachten bij een valpartij. De helm heeft ook een uitstekende ventilatie en een verstelbaar sluitsysteem voor een optimale pasvorm.

3. Abus Aventor

De Abus Aventor is een lichte en aerodynamische mountainbike helm die ontworpen is voor maximale prestaties. Deze helm heeft een compact ontwerp en biedt uitstekende ventilatie en comfort. Het heeft ook een geïntegreerd vizier en een verstelbaar sluitsysteem voor een perfecte pasvorm.

Veiligheid en Comfort

Bij het kiezen van een mountainbike helm is het belangrijk om zowel naar de veiligheidskenmerken als het comfort te kijken. Abus mountainbike helmen zijn ontworpen met de nieuwste technologie├źn en materialen om maximale bescherming en comfort te bieden.

De helmen zijn voorzien van een harde schaal die bestand is tegen impact en een schokabsorberende voering om het hoofd te beschermen. Ze hebben ook een verstelbaar sluitsysteem, waardoor de helm perfect kan worden afgestemd op de vorm van het hoofd. Daarnaast zorgen de ventilatieopeningen voor een goede luchtcirculatie en voorkomen ze oververhitting tijdens het rijden.

Lees ook:   shimano mountainbike

FAQs

1. Hoe kan ik de juiste maat Abus mountainbike helm kiezen?

Om de juiste maat Abus mountainbike helm te kiezen, is het belangrijk om de omtrek van je hoofd te meten. Gebruik een meetlint en meet de omtrek van je hoofd net boven je wenkbrauwen. Raadpleeg vervolgens de maattabel van Abus om de juiste maat helm te vinden op basis van je hoofdomtrek.

2. Zijn Abus mountainbike helmen geschikt voor alle leeftijden?

Ja, Abus mountainbike helmen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Het is echter belangrijk om de juiste maat te kiezen om een optimale pasvorm en bescherming te garanderen.

3. Kan ik mijn Abus mountainbike helm wassen?

Ja, de meeste Abus mountainbike helmen zijn voorzien van een uitneembare en wasbare voering. Hierdoor kun je de voering regelmatig wassen om de helm schoon en fris te houden.

4. Hoe lang gaat een Abus mountainbike helm mee?

De levensduur van een Abus mountainbike helm is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de intensiteit van het gebruik en de zorg die eraan wordt besteed. Over het algemeen wordt aanbevolen om een helm na ongeveer vijf jaar te vervangen, zelfs als er geen zichtbare schade is.

5. Zijn Abus mountainbike helmen geschikt voor andere sporten?

Ja, Abus mountainbike helmen kunnen ook geschikt zijn voor andere sporten, zoals BMX, downhill mountainbiken en skateboarden. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de helm voldoet aan de veiligheidsnormen en geschikt is voor de specifieke sport die je beoefent.

Lees ook:   ABS voor e-bikes: Cube Reaction Hybrid en Stereo Hybrid met antiblokkeersysteem

Conclusie

De Abus mountainbike helmen bieden een uitstekende combinatie van veiligheid, comfort en stijl. Met verschillende modellen en functies is er voor elke rijder een geschikte helm beschikbaar. Het dragen van een helm tijdens het mountainbiken is essentieel om je hoofd te beschermen tegen mogelijke verwondingen. Kies daarom voor een betrouwbare en hoogwaardige helm zoals die van Abus.