Test trailbikes 2023: Norco Fluid FS A1 in test

Veel trailbikes voor een eerlijke prijs – Norco ontwikkelde de huidige vloeistofmodellen volgens dit motto. Om ondanks hightech niet verder te gaan dan de prijsklasse, vertrouwen de Canadezen uitsluitend op aluminium voor het framemateriaal. Het goedkoopste model is verkrijgbaar vanaf 2799 euro. De prijs van onze Norco Fluid FS A1 testfiets markeert de bovenkant van de vlaggenmast op 4999 euro.

De Norco Fluid biedt een eerste USP met zijn maatspecifieke geometrie. De liggende achtervork groeit in stappen van vijf millimeter met framematen van S tot XXL. Maar dat is niet alles: de zithoek is ook geoptimaliseerd voor elke framemaat. Motorrijders van alle hoogtes kunnen genieten van een perfect uitgebalanceerde geometrie.

Ook de zitpositie beviel onze testploeg meteen goed. Het samenspel van steile zithoek, lange reikwijdte en korte stuurpen plaatst de rijder comfortabel rechtop en in het midden van de fiets.

In technische hellingen waren we onder de indruk van het chassis met veel tractie en de intuïtieve bediening. Het enige nadeel: Op lange tochten zijn het hoge gewicht en de levendige achterdriehoek vervelend. Als u echter het platform inschakelt, dat gemakkelijk te bereiken is, keert de rust snel terug.

Als de helling in de afdaling kantelt, straalt de hoge voorkant met de korte stuurpen veel veiligheid uit. Technische steile stukken bergafwaarts maken dus deel uit van de paradediscipline van de vloeistof. Het onderstel werkt op het hoogste niveau en voelt krachtiger aan dan de 130 millimeter aan de achterkant doet vermoeden.

De uitgebalanceerde geometrie harmoniseert ook perfect de soepelheid en het speelinstinct. Ook goed: De

Lees ook:   9 dingen die niemand nodig heeft tijdens een bikepacking tour ... Of toch niet?

Met een grote schijf aan de voorzijde komt de vloeistof altijd betrouwbaar tot stilstand, zelfs op volle snelheid.

¹Prijs kan plus kosten voor verpakking, verzending en coördinatie.

²Het BIKE-oordeel weerspiegelt de laboratoriummetingen (BIKE-labmeting) en de subjectieve indruk van de testrijders.

Het BIKE-oordeel is prijsonafhankelijk. BIKE ratings: super (250-205 punten), zeer goed (204,75-180 punten), goed (179,75-155 punten), bevredigend (154,75-130 punten), met zwakke punten (129,75-105 punten), onvoldoende (104,75-0 punten).