mountainbike helm decathlon

Mountainbiken is een populaire sport in Nederland en een van de belangrijkste accessoires die een mountainbiker moet hebben, is een helm. Decathlon is een bekende winkel die helmen voor mountainbikers verkoopt. In dit artikel bespreken we de mountainbike helm Decathlon, en wat je moet weten voordat je er een koopt.

Waarom is een helm belangrijk?

Een helm is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de uitrusting van een mountainbiker. Het beschermt het hoofd tegen letsel tijdens een val of een botsing. Het is daarom belangrijk om een helm te dragen tijdens het mountainbiken.

Wat is een mountainbike helm?

Een mountainbike helm is een speciaal ontworpen helm voor mountainbikers. Het heeft een harde buitenkant en een zachte binnenkant om het hoofd te beschermen tegen letsel. Het heeft ook ventilatieopeningen om de luchtstroom te bevorderen en het hoofd koel te houden tijdens het rijden.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een mountainbike helm?

Bij het kiezen van een mountainbike helm moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals pasvorm, ventilatie, gewicht en veiligheid. Hieronder bespreken we deze factoren in meer detail.

Lees ook:   Taipei Cycle Show 2023: de 25 beste nieuwigheden van de Bike Fair

Pasvorm

De pasvorm van de helm is belangrijk voor de veiligheid en het comfort tijdens het rijden. De helm moet goed passen op het hoofd, maar niet zo strak dat het ongemak veroorzaakt. Het is daarom belangrijk om de juiste maat te kiezen en de helm te passen voordat je hem koopt.

Ventilatie

Ventilatie is belangrijk om het hoofd koel te houden tijdens het rijden. De helm moet voldoende ventilatieopeningen hebben om de luchtstroom te bevorderen. Dit voorkomt dat het hoofd te warm wordt en zorgt voor een comfortabelere rijervaring.

Gewicht

Het gewicht van de helm is ook belangrijk. Een te zware helm kan ongemak veroorzaken tijdens het rijden. Daarom moet je een helm kiezen die licht van gewicht is en comfortabel om te dragen.

Veiligheid

Veiligheid is de belangrijkste factor bij het kiezen van een mountainbike helm. De helm moet voldoen aan de veiligheidsnormen en gecertificeerd zijn door erkende instanties. Dit zorgt ervoor dat de helm effectief is in het beschermen van het hoofd tijdens een val of een botsing.

Welke helmen biedt Decathlon aan?

Decathlon biedt verschillende soorten mountainbike helmen aan. Hieronder bespreken we enkele van de populaire opties.

B’TWIN ST 520 Mountainbikehelm

De B’TWIN ST 520 is een populaire mountainbike helm van Decathlon. Het heeft een verstelbare pasvorm, een goed ventilatiesysteem en voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Het is ook licht van gewicht en comfortabel om te dragen tijdens het rijden.

B’TWIN ST 500 Mountainbikehelm

De B’TWIN ST 500 is een andere populaire optie van Decathlon. Het heeft een verstelbare pasvorm en een ventilatiesysteem dat de luchtstroom bevordert. Het voldoet ook aan de Europese veiligheidsnormen en is licht van gewicht.

Lees ook:   Tussenlaag voor MTB: 4 warme tops in de test - mooi tussen ondershirt en jas

B’TWIN ST 100 Mountainbikehelm

De B’TWIN ST 100 is een basisoptie voor mountainbike helmen van Decathlon. Het heeft een verstelbare pasvorm en een ventilatiesysteem dat de luchtstroom bevordert. Het voldoet ook aan de Europese veiligheidsnormen en is licht van gewicht.

Conclusie

Een mountainbike helm is een belangrijk onderdeel van de uitrusting van een mountainbiker. Het beschermt het hoofd tegen letsel tijdens een val of een botsing. Decathlon biedt verschillende soorten mountainbike helmen aan die voldoen aan de veiligheidsnormen en comfortabel zijn om te dragen tijdens het rijden.

FAQs

1. Hoe weet ik welke maat helm ik moet kiezen?

Je kunt de maat van de helm bepalen door de omtrek van je hoofd te meten. Meet de omtrek van je hoofd ongeveer 2,5 cm boven de wenkbrauwen en oren. Gebruik deze meting om de juiste maat helm te kiezen.

2. Moet ik een dure helm kopen?

Niet per se. Een duurdere helm biedt vaak meer functies en technologie, maar dit betekent niet dat het de beste keuze is voor jou. Zorg ervoor dat de helm die je kiest voldoet aan de veiligheidsnormen en comfortabel is om te dragen tijdens het rijden.

3. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn helm goed past?

Je kunt ervoor zorgen dat je helm goed past door de juiste maat te kiezen en de helm te passen voordat je hem koopt. Zorg ervoor dat de helm niet te strak zit en dat het niet wiebelt op je hoofd. De helm moet comfortabel zitten en niet ongemakkelijk aanvoelen tijdens het rijden.

Lees ook:   Favoriete onderdelen van de redactie: Dimitri Lehner & Praep Propilot wiebelbar

4. Hoe vaak moet ik mijn helm vervangen?

Het wordt aanbevolen om je helm elke drie tot vijf jaar te vervangen, afhankelijk van hoe vaak je hem gebruikt. Als je helm beschadigd is geraakt tijdens een val of een botsing, moet je hem onmiddellijk vervangen.

5. Moet ik een full-face helm kopen voor het mountainbiken?

Niet per se. Een full-face helm biedt extra bescherming voor het gezicht en de kin, maar het kan oncomfortabel zijn om te dragen tijdens het rijden. Een gewone mountainbike helm biedt voldoende bescherming voor het hoofd tijdens het mountainbiken.