Loopfiets & kinder MTB: Perfecte instaphulpmiddelen voor de fietscarrière

Gelukkig zijn de tijden voorbij dat de kinder-MTB meer blikspeelgoed was dan serieuze sportuitrusting. Goed nieuws voor fietsminnende ouders, die blij mogen zijn dat ze uit het hamsterwiel kunnen stappen, verscheurd tussen loodzware kinderfietsen met bagagerek en mand of de goedkope instapmodellen in de bouwmarkt.

Vandaag staan kinderen met volwaardige mountainbikes aan de startlijn of bij de ingang van de springlijn in het bikepark. Mtb’s voor kinderen zijn verkrijgbaar vanaf 16 inch (wielmaat) met en zonder ophanging. Zelfs full-suspension fulls met 16- of 20-inch banden zijn beschikbaar voor kinderen vanaf zes jaar. En zelfs de jongste talenten van morgen oefenen met een perfect uitgebalanceerde loopfiets vanaf 2 jaar. Hier zijn een paar aanbevolen voorbeelden.

Waaier Propain Bam Bam 14″

Kinderen tussen de 90 en 110 centimeter hoog kunnen al basisfietsvaardigheden trainen met de Propain Bam Bam. Dankzij de lage instap zijn snelheid en balans eenvoudig te regelen. Spijkerbanden maken vroege excursies in het terrein mogelijk. Een schijfrem kan achteraf worden gemonteerd. Het compacte voetplatform zit niet in de weg bij het duwen en zorgt letterlijk voor een snelle vooruitgang.

Prijs: 279 Euro | Gewicht: 4,5 kilo

Propain Bam Bam 14 zoekertjes"Foto: Fabrikant

Propain Bam Bam 14″

Loopfiets Kids Ride Shotgun Dirt Hero 12″ / 14″

De Nieuw-Zeelandse kinderzitjesspecialisten hebben een wiel ontwikkeld waarop je eenvoudig kunt schakelen tussen 12- en 14-inch wielen. De ontwikkelaars zijn van mening dat kinderen moeten leren remmen voordat ze trappen. Daarom is de Dirt Hero te bestellen met optionele Magura schijfrem. Met 2,25-inch brede Vee Tire Crown Gem-banden en een geometrie op basis van volwassen mountainbikes zijn zelfs de eerste trailritten mogelijk.

Prijs: 340 tot 459 Euro | Gewicht: 4 tot 4,7 kilo

Kids Ride Shotgun Dirt Hero 12" / 14"Foto: Fabrikant

Kids Ride Shotgun Dirt Hero 12″/ 14″

Voor junior racers: Cube Elite C:62 SLX Rookie

Cube maakt de snelle kinder-MTB van hetzelfde carbon materiaal als zijn racefietsen voor volwassenen. Dit maakt het de ideale uitvalsbasis voor jonge coureurs. Kinderen vanaf 124 centimeter kunnen secondenlang op jacht met een stijf chassis en buigende staande achtervorken. In framemaat XS rolt de Cube Elite Rookie op 27,5-inch wielen, terwijl de maat S vertrouwt op 29 inch. Met lichtgewicht Newmen-wielen en de 12-traps Sram NX Eagle-shifter kunnen kinderen elk cross-country racecircuit beheersen. Op het parcours moet de lichtgewicht Manitou Markhor-verende voorvork gevoelige demping bieden, zelfs bij een laag lichaamsgewicht. Magura’s MT Thirty schijfremmen zorgen voor de nodige vertraging.

Prijs: 1799 Euro | Gewicht: 10,4 kilo | Veerweg: 100 mm >> hier verkrijgbaar*

Cube Elite C: 62 SLX Rookie |Foto: Fabrikant

Cube Elite C: 62 SLX Rookie |

MTB Woom Off Air 4 voor kinderen

Met de Off Air 4 kunnen zelfs kleinere kinderen tussen de 118 en 130 centimeter lang op een volwaardige mountainbike met 20-inch wielen rijden. Hier kunnen kinderen genieten van gripvolle Schwalbe Rocket Ron-banden, verende voorvork, negenversnellingsbak en schijfremmen. Om de vork met 60 millimeter veerweg optimaal aan te passen aan lichte kinderen, zijn compressie en rebound demping ook instelbaar. Een lock-out vergemakkelijkt sprints en beklimmingen in de wieg. Een wielbasis van 850 millimeter en een vlakke stuurhoek van 68 graden verbeteren de rijstabiliteit.

Prijs: 899 Euro | Gewicht: 9 kilo | Veerweg: 60 mm >> hier verkrijgbaar*

Woom Off Air 4Foto: Fabrikant

Woom Off Air 4

20-inch speedster Supurb BO20

Supurb is terug! Familieman Sebastian Tegtmeier ontwierp ooit hoogwaardige mountainbikes voor zijn eigen zoon. Uit een samenwerking met Bike-Components zijn inmiddels drie nieuwe fietsen voortgekomen. Inclusief de Bo20 voor kinderen tussen de 120 en 140 centimeter lang. Een bijzonder gebalanceerde wiellastverdeling maakt de 20-inch speedster gemakkelijk te voorspellen met dikke banden. Een geveerde voorvork is beschikbaar als upgrade.

Prijs: 999,99 Euro | Gewicht: 9,1 kilo s

Supurb BO20Foto: Fabrikant

Supurb BO20

Public relationsofi-Volledig Vroege Rider Hellion X20

Het Britse familiebedrijf was een pionier in kinderfietsen voor het bikepark. Het spreekt voor zich dat de Hellion X20 jonge shredders alle voordelen van een professional ten volle moet bieden: tubeless-capabele 20-inch banden, Shimano Deore schijfremmen, tienversnellingsbak en schokken met schakelbare platformdemping. Met de 100 millimeter vol kan de socialisatie van het bikepark beginnen op zesjarige leeftijd. Een overstap naar 16-inch wielen is ook mogelijk.

Prijs: 2399 Euro | Gewicht: 10,15 kilo | Veerweg: 100 / 95 mm

Vroege rijder Hellion X20Foto: Fabrikant

Vroege rijder Hellion X20

Source link