Freerider 2023: Radon Swoop 10.0 HD review – wrekende engel wint test

Een jaar geleden straften we de Radon Swoop vanwege zijn koppige staart. We hadden geklaagd dat je de zadelpen niet laag genoeg kon laten zakken, wat resulteerde in een verlies van handling, en dat de fiets terughoudend was om op het achterwiel te worden getrokken. We hebben de Radon Swoop 9.0 (2022) echter getest in L. Deze keer namen we de heavy-duty versie van de Swoop – in medium.

Wassen – de Radon Swoop 10.0 HD kwam als een wraakengel aanstormen en veegde alle oude reserveringen van tafel. Ondanks de krappe bereikwaarde (449 mm) voelde zelfs onze grootste tester zich comfortabel en we waren allemaal blij met het gemak waarmee de 170 mm-fiets door het parcours kon worden gestuurd. En van snelheid. Dit komt door het gewicht, de geo, de cockpit en … Hier komt het: het Hammer Chassis. Verrassen! De X2-schokdemper doet blijkbaar wonderen. Niets eigenwijss, niets straks, nee, comfortabel, zonder “overspoeling”.

Vork en schokdemper geharmoniseerd, met voldoende tegendruk om uit te vuren tijdens sprongen. Met de Swoop vlogen we het hoogst en verst. Als het pad als een gek heen en weer kroop, cirkelde het radon door de bochtslalom in vergelijking met de meest wendbare van alle fietsen, zelfs beter dan de wendbare Santa Cruz Nomad. Zelfs op de afdaling liet de fiets zich niet storen en kon hij veel snelheid aan. Super: de krachtige Hayes remt.

Het getal (maximaal 10 punten) weerspiegelt de algemene indruk van de testers en is geen optelling van de prestatiepunten.

Lees ook:   rockrider mountainbike 28 inch