Bulls Vuca Evo AM: Nieuwe all-mountain e-bike met Pinion transmissie

Er is veel denkkracht gestoken in de speciale achterwielophanging van de nieuwe all-mountain bike. Bulls noemt de constructie op de Vuca Evo een 4-link swingarm. Een interessant punt hierbij is de plaatsing van alle gewrichten en de schok vooral diep in de fiets. Dit verlaagt het zwaartepunt en zou een positief effect moeten hebben op de rijeigenschappen van de speedster.

Aan de batterijzijde biedt Bulls de keuze tussen de twee semi-geïntegreerde ultracore-batterijen van FIT met 720 of een royale 960 wattuur. Qua prijs liggen de twee varianten 200 euro uit elkaar. De batterij is beveiligd met een slot en kan op de klassieke manier uit de onderbuis worden geklapt.

De geometrie is matig en geeft een idee van een goedaardig karakter dat even goed werkt op tochten en paden. De liggende achtervork is met 455 millimeter vrij lang, wat goede klimeigenschappen en rijstabiliteit belooft. Met een matige stuurhoek (66 graden) en wielbasis (1250 mm in maat L) moet de fiets wendbaar zijn. Met 472 millimeter in grootte L landt de Reach in matige middelmatigheid.

Zoals gebruikelijk bij Bulls hebben de ontwikkelaars ook nagedacht over de geschiktheid van de Vuca Evo Am voor dagelijks gebruik. In de uitval zijn twee achterlichten ge├»ntegreerd, die rechtstreeks van de e-bike-accu worden gevoed. Een Monkey-Link-interface is bevestigd aan de cockpit – ook met een directe verbinding met de e-bike-batterij. De achterste driehoek is voorbereid voor de montage van de zijstandaard en het bagagerek. Nog een pluspunt: De e-bikes zijn goedgekeurd tot 150 kilo systeemgewicht, en gebruik met een kinderaanhanger is ook expliciet toegestaan. Beide zijn een zeldzaamheid in de E-MTB sector.

Lees ook:   Scott Argo Plus helm en Uvex Shield bril in de BIKE uithoudingstest

Naast de twee AM-modellen van Bulls voor offroad-gebruik, komen er ook twee volledig uitgeruste hardtails (Vuca Evo X1) en fullys (Vuca Evo FSX1), optioneel ook als lage instap. Qua prijs beginnen die bij respectievelijk 6299 en 7299 euro. Er zijn twee uitrustingsniveaus van de sportieve Fully Bulls Vuca Evo AM. De instap Vuca Evo AM 1 wordt geleverd met Suntour-ophanging en Shimano Deore-vierzuigerremmen. Bij een 720-batterij is 7499 euro verschuldigd, bij een 960 7699 euro. Het topmodel Bulls Evo AM2 gaat nog een stap verder met Fox Factory-ophanging en XT-remmen. Prijs: respectievelijk 8499 en 8699 euro. Alle Vuca-modellen zouden ongeveer rond de jaarwisseling 23/24 op de markt moeten zijn.