Weekendreizen in Europa: 6 MTB-reizen met de buurlanden van Duitsland

Weekendtochten met de MTB – Overzicht:

Lago di Terlago: afgelegen paden met uitzicht op de rivier de Brenta

Zin in iets heel geks? Neem bijvoorbeeld de snelweg in de richting van het Gardameer en neem dan gewoon de afslag “Trento-Nord”. Kort daarna duikt u in een klein, onbekend berggebied tussen Trento en het meer van Molveno: ook hier wacht u een idyllisch meer met een rustige camping, een met groen bedekt Lago-gebergte met talloze militaire paden en uitzichten tot aan de nabijgelegen Brenta Dolomieten.

Lago di Terlago is zeker een bezoek waard.Foto: Ralf Glaser

Lago di Terlago is zeker een bezoek waard.

Tour info Lago di Terlago

Het plateau van Terlago ligt in de bovenste Valle dei Laghi, op slechts 30 kilometer van de noordelijke oever van het Gardameer.

Klik hier voor de Terlago districtsgids: MTB trail paradijs in de Dolomieten inclusief GPS data van de drie beste trail tours (Monte Mezzano, Doss Castion en Soprasasso).

BIKE Transalp etappe: gewoon genieten van de routes van het lijden

Er zijn mensen die vanuit Alaska en Nepal reizen om deel te nemen aan de BIKE Transalp. Niet omdat ze een plek op het erepodium verwachten, maar vooral omdat ze het landschap met hart, pijn en ziel willen beleven. De route kan nog meer en veel minder lactaat-gecontroleerd worden als je individuele etappes uitkiest en ze als weekendtrip neemt. Als je losjes volgt met een GPS-track, kun je je ook een hutrust veroorloven en kun je onderweg in de helpende lift stappen.

U zult verwend worden met keuze: u vindt uw favoriet ook tussen de vele Transalp-routes.Foto: Markus Greber/Skyshot

U zult verwend worden met keuze: u vindt uw favoriet ook tussen de vele Transalp-routes.

Tour-Info Fiets-Transalp

>>De BIKE Transalp routes vind je hier.<<

De jubileumroute van de 25ste BIKE Transalp (2023) wordt bijzonder trail-intensief. De GPS-gegevens voor de follow-up zullen beschikbaar zijn bij de start van de race op 9 juli.

Pasubio circuit: militaire paden op de Trentino cult berg

Het had ooit op zijn minst de aantrekkingskracht van het Gardameer. Maar toen werd de premium tour op de Strada delle Gallerie gesloten voor motorrijders en werd het stil rond de Pasubio. De Blutberg, met al zijn avontuurlijk opgeblazen paden en verhalen uit de Eerste Wereldoorlog, heeft niets van zijn fascinatie verloren. Deze driedaagse route klimt weer omhoog naar de verspreide toppen en slagvelden van de Pasubios en mist de blootgestelde, maar des te veelbelovendere bergkampaden niet. Let op: 2000 hoogtemeters in één keer!

Faszinaion PasubioFoto: Matthias Rotter

Faszinaion Pasubio

Tour Info Pasubio Circuit

De ronde begint in Rovereto en leidt met een overnachting in Rif. Campogrosso en in Crosara terug naar Rovereto. Totaal: 132 km / 5154 hm / 3 etappes.

>> Italië: Pasubio streekgids incl. GPS data <<

Garda-Ronda: rond het Gardameer in vier dagen

Horizon verbreden: Ook al kunnen veel Lago-fans het niet geloven, maar achter de Altissimo gaan de panoramische paden eigenlijk door. Je hebt veel uithoudingsvermogen nodig voor de lange beklimmingen, maar je wordt beloond met inzichten in een compleet nieuwe wereld.

Vier dagen op de Garda-Ronda beloven een bijzondere ervaring.Foto: Anton Brey

Vier dagen op de Garda-Ronda beloven een bijzondere ervaring.

Tour Info Garda-Ronda

Het circuit heeft 200 km / 6500 hm / 4 podia. In het zuiden wordt de veerboot van Torri del Benaco naar Toscolano-Maderno korter.

>> Garda-Ronda: 4 dagen aan het Gardameer – op onbekende paden <<

Tsjechië Trip: Road Trip naar de beste Trail Centers

Trutnov, Dolní Morava, Rychleby, Pod Smrkem, Lipno, Mysločovice – er is geen einde aan de lijst van trailparken die we onze buren moeten benijden. En elk jaar voelt het alsof er twee bijkomen. Daarom is het het beste om twee weken vakantie te nemen en zoveel mogelijk van deze creatief gevormde lijnen te surfen!

Kolossale zandsteenformaties vormen het raamwerk voor de paden in Trutnov.Foto: Moritz Ablinger

Kolossale zandsteenformaties vormen het raamwerk voor de paden in Trutnov.

Tour informatie Tsjechië

Luxemburg: Trailcircuit door het Groothertogdom

Klein land, geen bergen, maar imposante kloven waar je over kilometerslange paden doorheen kunt zoeven. Vooral in het voorjaar, wanneer de benen weer moeten wennen om hoogte te verzamelen, is deze driedaagse rittentocht door Luxemburg de moeite waard. De zandsteenbodems zorgen er zelfs voor dat het na een hoosbui geen moddergevecht wordt.

De geërodeerde zandstenen muren in het Mullerthal wijzen op een lang vervlogen zee. Gelukkig voor motorrijders: De zandsteen biedt goede grip en droogt snel als het regent.Foto: Patrik Kunkel

De geërodeerde zandstenen muren in het Mullerthal wijzen op een lang vervlogen zee. Gelukkig voor motorrijders: De zandsteen biedt goede grip en droogt snel als het regent.

Tour Info Luxemburg

In totaal telt de route 112 km / 2200 hm / 3 etappes.
De ronde begint in Luxemburg-stad en draait tegen de klok in naar Echternach en Mersch.

>> informatie en GPS-gegevens voor de Ronde van Luxemburg <<

Source link