Synthese Gravel Legering en Carbon – Crankbrothers Gravel Wheels

De meeste gravelbikes zijn stijf, dus ze zijn niet gedempt of opgehangen. Omgekeerd betekent dit voor Crankbrothers dat een zekere elasticiteit van de componenten belangrijk is voor comfort en prestaties. Dit is precies wat de fabrikant wil bereiken en meer rijplezier wil bieden bij gravel met de nieuwe wielsets, die speciaal zijn ontwikkeld voor gravelbikes. De Crankbrothers Synthesis wielen staan bijvoorbeeld bekend om endurofietsen.

“Where comfort meets performance” is de slogan voor de nieuwe Crankbrothers wielen. Aan de andere kant hebben de velgen een interne breedte van 26,5 millimeter – breder dan alle voorgaande gravelbikes – en 28 spaken aan de voor- en achterkant. Gravelbikes zijn anders ontworpen dan downhill-, enduro- of crosscountryfietsen, waarbij vering, demping en brede banden comfort en veiligheid bieden. Daarom ging Crankbrothers daarheen en verminderde de stijfheid, vooral van het achterwiel, in vergelijking met MTB-wielen.

Crankbrothers specificeert de minimale bandenbreedte voor de Synthesis-wielen als 30 millimeter en de banden moeten een maximale breedte van 55 millimeter hebben. Volgens de fabrikant zijn bandenbreedtes van 40 tot 48 millimeter echter optimaal. Dit zou vooral geschikt moeten zijn voor diegenen die graag op bredere banden op een gravelbike rijden, omdat de grotere binnenbreedte van de velg het grondcontactoppervlak en dus de tractie vergroot. Het verhoogt ook de stabiliteit van de zijwand.

In een tabel uit 2020 geeft bandenfabrikant Schwalbe mogelijke combinaties van bandenbreedte en binnenvelgbreedte aan en vergelijkt ook de eigen informatie met de ETRTO-waarden. Schwalbe zegt dat met binnenste velgbreedtes van 26/27 millimeter banden van 37 tot 83 millimeter passen. De ETRTO-standaard specificeert een kleinere bandbreedte: 47 tot 65 millimeter.

Lees ook:   mountainbike sensa

De afgelopen jaren hebben we al kunnen zien hoe de kaakbreedtes zijn gegroeid op zowel racefietsen als mountainbikes.

Source link