Nieuwigheid – Orbea Laufey: Een hardtail voor maximaal trailplezier?

“Rijden op een hardtail is een keuze, geen compromis.” Dat is tenminste wat de Baskische fabrikant Orbea beweert en het juiste gereedschap voor de boodschap biedt: de Orbea Laufey moet staan voor maximaal plezier op elke tocht. De (pers)tekst vervolgt: “Dankzij de nieuwe geometrie is de Laufey klaar voor elk terrein. En hij gaat er allemaal in mee – een leven lang.” Vooral de laatste zin is een aankondiging! Of de fiets een leven lang meegaat, durven we (nog) niet te beoordelen. Wat er in principe in de fiets zit, lees je hier.

Orbea Laufey 2023 – Het modellengamma

Orbea Laufey H30 - voor 1499 euro begint het hardtail-plezier. Kleurvariant 1: Tanzaniet - Blauwe Hardsteen.Foto: OrbeaOrbea Laufey H30 – voor 1499 euro begint het hardtail-plezier. Kleurvariant 1: Tanzaniet – Blauwe Hardsteen.Orbea Laufey H10 - 400 euro duurder is de middenklasse van de hardtail-familie. Zelfde frame, componenten van hogere kwaliteit. Kleurvariant twee: Metallic Olive Green - Titanium Black.Foto: OrbeaOrbea Laufey H10 – 400 euro duurder is de middenklasse van de hardtail-familie. Zelfde frame, componenten van hogere kwaliteit. Kleurvariant twee: Metallic Olive Green – Titanium Black.Orbea Laufey H-LTD - voor maar liefst 2499 euro heb je het topmodel. Hier in de derde kleurvariant: Blue Stone-Spicy Lime.Foto: OrbeaOrbea Laufey H-LTD – voor maar liefst 2499 euro heb je het topmodel. Hier in de derde kleurvariant: Blue Stone-Spicy Lime.

In totaal zijn er drie modellen van de hardtail. Het instapmodel begint met de Laufey H30 voor een schappelijke 1499 euro. De Laufey H10 kost 1899 euro. De Laufey H-LTD voor 2499 euro. Alle drie de varianten zijn verkrijgbaar in vier framematen en drie kleurvarianten. Het triple-butted aluminium frame is op alle modellen identiek.

Orbea Laufey 2023 – technische specificaties

Uitrusting (Model Laufey-LTD)

  • Voorvork: Fox 34 Float Performance
  • Aandrijving: Shimano XT 1 x 12
  • Overbrengingsverhouding / bandbreedte: 30; 11–52 
  • Remsysteem (voor/achter): Shimano M-6120
  • Telescopische paal / slag / Ø: OC Mountain Control MC21, 125/150/170/170mm (voor maat S,M,L,XL), 31,6mm,
  • Wielen: Race Face AR 30c Tubeless Ready
  • Banden: Maxxis Dissector 2.60″ 60 TPI Exo TLR

Met de prijs neemt – niet verwonderlijk – de kwaliteit van de apparatuur toe. Voor het rijgedrag is het minder belangrijk of er Deore versnellingen en remmen worden gebruikt, zoals in het instapmodel, of SLX (H10) of XT onderdelen, zoals in de H-LTD. De ervaring heeft geleerd dat alle varianten zeer goed en betrouwbaar werken. Interessanter voor klanten is de kwaliteit van de vork, omdat deze voor een groot deel de rijprestaties bergafwaarts bepaalt.

Het topmodel wordt aangedreven door een Fox 34 Performance met een slag van 140 millimeter aan de voorkant.Foto: OrbeaHet topmodel wordt aangedreven door een Fox 34 Performance met een slag van 140 millimeter aan de voorkant.

Het topmodel is uitgerust met de Fox 34 Performance verende voorvork met 140 millimeter veerweg. De vork belooft solide prestaties (zoals de naam al doet vermoeden), hoewel in onze ervaring de compressiecartridge niet in de buurt komt van de prestaties van de duurdere Grip2 van hetzelfde bedrijf. Omdat een hardtail echter zelden de snelheid van een volledig geveerde fiets haalt, vooral niet op zeer blootgesteld terrein, is de instelbaarheid en controle van de compressiedemping voldoende. De Marzocchi Bomber Z2 in het H10-model is qua prestaties vrijwel identiek. Het iconische merk werd enige tijd geleden gekocht door Fox. Ook al ziet het gietstuk er anders uit, de innerlijke werking lijkt erg op elkaar. De Z2 zit dus in dezelfde klasse als de Fox34. Hier kan de klant een paar honderd euro besparen als hij niet per se XT-versnellingen en -remmen op de fiets wil rijden. Het instapmodel Rockshox Recon RL is van de concurrentie, maar heel capabel als de inzet niet te zwaar is.de.

Lees ook:   high speed elektrische mountainbike

Orbea Laufey 2023 – Gegevens

Visueel verschilt de Orbea Laufey aanzienlijk van zijn voorganger. Het frame is nu erg schoon. Rechte buisvormen kenmerken de look. In de voorganger was het gebied rond het zitknooppunt nog onrustiger: de gebogen bovenbuis deed ook dienst als zitbuisversteviging. De zitbuis, die twee keer gelast was, was beduidend langer. De moderne, telescopische stelen met langere slag worden opgevangen door de nieuwe constructie met een zeer korte zitbuis.

Rechte lijnen, korte zitbuis - het frameontwerp van de nieuwe Orbea Laufey 2023 is netter en schoner dan zijn voorganger. Nu kunnen telescopische steunen met meer slag worden geïnstalleerd.Foto: OrbeaRechte lijnen, korte zitbuis – het frameontwerp van de nieuwe Orbea Laufey 2023 is netter en schoner dan zijn voorganger. Nu kunnen telescopische steunen met meer slag worden geïnstalleerd.

Het opbergvak in de onderbuis brengt de Laufey ook een stap vooruit op het gebied van bruikbaarheid. Nu kun je gereedschap, proviand en een waterfles in en op het frame opbergen en zonder rugzak op pad gaan, zonder dom in het bos te staan in geval van defecten. Oorspronkelijk ontworpen door Gespecialiseerde ontwikkelde functie is nu (bijna) standaard – en dat is maar goed ook!

Een framedepot maakt deel uit van de goede toon in 2023 en is daarom ook op de Orbea Laufey geïnstalleerd. Pomp, reserveslang en een mueslireep om ertussen te hangen kunnen hier worden opgeborgen.Foto: OrbeaEen framedepot maakt deel uit van de goede toon in 2023 en is daarom ook op de Orbea Laufey geïnstalleerd. Pomp, reserveslang en een mueslireep om ertussen te hangen kunnen hier worden opgeborgen.Over de hele linie is een cassette met een brede spreiding (11-51 tanden) en twaalf versnellingen geïnstalleerd. Je kunt er ook steile beklimmingen mee beklimmen, ongeacht je budget.Foto: OrbeaOver de hele linie is een cassette met een brede spreiding (11-51 tanden) en twaalf versnellingen geïnstalleerd. Je kunt er ook steile beklimmingen mee beklimmen, ongeacht je budget.Nee, de kabels gaan NIET door het balhoofdlager. Hier ziet Orbea af van trendy kabelgeleiding en maakt het huismonteurs en monteurs blij in de winkel.Foto: OrbeaNee, de kabels gaan NIET door het balhoofdlager. Hier ziet Orbea af van trendy kabelgeleiding en maakt het huismonteurs en monteurs blij in de winkel.

Lees ook:   trek mountainbike 24 inch

Toepassingsgebied – voor wie is de Laufey bedoeld?

Orbea is heel open als het gaat om gebruik: de Laufey wordt verondersteld een leuke machine te zijn die net zo goed zou moeten werken op tochten als op freeride-zware ritten met sprongen en drops. Het frame is niet beperkt in garantie (voor het leven!) en de beeldselectie van de door Orbea geleverde persmap is behoorlijk indrukwekkend.

Met zijn balhoofdhoek van 64,5 en achterdriehoek van 440 mm is hij qua geometrie echter meer aan de gematigde, toerkant. De Orbea Laufey is dus geen oversized crossmotor, maar eerder een allrounder die weinig constructieve grenzen heeft in de handen van een zeer ervaren rijder. “Het is niet de motor (alleen), het is de rijder”, zegt de Amerikaan graag. En dat geldt ook voor de bruikbaarheid van de Laufey. Doe wat je wilt, de Orbea Laufey kan het, zou je kunnen zeggen. En dit alles met een budget dat geen zorgrimpels op je voorhoofd schildert. Het enige waar je het zonder moet doen is comfort bergafwaarts aan de achterkant. Maar het rijden op een hardtail is een kwestie van houding: je houdt ervan of je haat het. Met de Orbea moet je er dol op zijn, of ergens anders kijken.

Vlieg tot de dokter komt. Als het aan Orbea ligt, kan de Laufey ook gebruikt worden voor zware sprongen. Toch geeft de fabrikant levenslange garantie op het frame.Foto: OrbeaVlieg tot de dokter komt. Als het aan Orbea ligt, kan de Laufey ook gebruikt worden voor zware sprongen. Toch geeft de fabrikant levenslange garantie op het frame.