Monserat MTB-hoodie: stijlvol in het dagelijks leven en op de trail

“Een hoodie om te fietsen?” De katoenen tassen zien er misschien nonchalant uit, maar ze plakken als een natte zak aan je huid na de eerste zweetdruppel – niet bepaald bevorderlijk voor lichaamsbeweging op de fiets. Maar de nieuwe MH-Tech-hoodie van Monserat wekt hoop. Dit komt omdat het bedoeld is om de casual look te harmoniseren met de voordelen van ademende functionele kleding.

De hoodie is gemaakt van ademend materiaal met een geborstelde binnenkant die aangenaam zacht moet zijn op de huid. Deze combinatie is bedoeld om je warm te houden op koele herfstdagen en tegelijkertijd overtollige warmte en vocht naar buiten te transporteren.

Met een chique print op de rug en het typische Hoddie-heuptasje slaat de MH-Tech hoodie ook in het dagelijks leven een goed figuur. De capuchon is voorzien van een elastisch koord en kan ook gemakkelijk over de helm worden getrokken

Ook goed: optioneel kan de hoodie worden uitgerust met een windafstotende binnenlaag, die voor 90% uit gerecycled plastic bestaat. Dit wordt verondersteld de borst effectief te beschermen tegen koude tegenwind.

De Monserat MTB Tech Hoodie is verkrijgbaar in zes verschillende designs en drie kleuren. Modellen uit de MH1-, MH3- en MH5-serie hebben een kleine belettering op de borst, terwijl MH2, MH4 en MH6 opvallen met opvallende borst- en rugafdrukken.

Volgens de fabrikant is de hoodie tot op de laatste vezel geverfd. Bij contact met doornstruiken worden bijvoorbeeld geen zichtbare witte draden gevormd. Voor de prints wordt een extreem rekbare en duurzame film gebruikt, die volgens TÜV Rheinland ook onschadelijk moet zijn voor het milieu.

Lees ook:   Fietsgokker Richard Gasperotti: Met de e-mountainbike in de muur van de dood

Beschikbare kleuren zijn zwart, donker olijfgroen en grijs, evenals de maten S tot XXL. De prijs is 99,95 euro voor de standaardversie en 119,95 euro voor de versie met windbestendig inzetstuk.