Gravelbikes in de test: de Benotti Fuoco Gravel

Jongen, gaat dit vooruit! Benotti behoort tot dezelfde groep als de carbon iconen van AX Lightness, dus ze weten hoe carbon fiber werkt. De frameset van hoogwaardige T800-vezels met enorme buisdiameters is net zo stijf en rijdt bijna net zo dynamisch als een racefiets uit de luxeklasse. De houding is veel meer ontspannen, zoals op de Riverside, als je de spacers onder de stuurpen vandaan zou halen, zou je een pure atleet hebben. Maar: het is handig! Vooral door het slimme stuur van hetzelfde bedrijf is de drop kort en vlak, waardoor remhendels nauwelijks verder weg zijn dan de bovenste stang, de onderste stang nauwelijks lager.

Door deze kleine hendels heb je veel gevoel voor en het grootst mogelijke vertrouwen in het voorwiel, zelfs in gravelbochten! En ondanks de vrij lichte constructie wachten er draden op fietstassen van de naven tot aan de bovenbuis, zelfs klassieke bagagedragers kunnen worden gemonteerd! Als je met de fiets reist, kun je ook hoge bergen nemen onder de spijkerbanden, de state-of-the-art, elektrische 2×12 versnellingspook levert naast de schoonste versnellingen ook voldoende overbrengingsverhoudingen.

Dankzij het top-of-the-line carbon en de Sram Rival eTap AXS-aandrijving is hij moeilijk te verslaan op het gebied van rijdynamiek, maar dankzij carbon en eTap is hij ook duurder dan de Koga Colmaro Extreem en een beetje gevoeliger – daarom was de tweede plaats de allrounder voor de Benotti Fuoco.

Lees ook:   Camping roadtrip: 3 landen, 6 meren en elk één super tour met de EMTB