Bike Festival Freiburg 2023: Fietsen, testen, vieren in het Dreisam Stadion

Sinds 2013 organiseert de Freiburg MTB Association een klein maar fijn festival met een clubsfeer. Het Bike Festival Freiburg heeft altijd plaatsgevonden in de biertuin van brouwerij Ganter. Na een pandemie-gerelateerde pauze van 2020 tot 2022 is het eind april weer tijd om te fietsen, te testen, te vieren. Dit jaar echter, van 21 tot 23 april, op een nieuwe locatie: Het Bike Festival Freiburg verhuist naar het Dreisam-stadion, dat direct aan de voet van de eerste legale mountainbikeroute in Freiburg, de Borderline, ligt.

Het hart van het festival is een expo waar bekende bedrijven uit de fietsindustrie zich presenteren. Fabrikanten van mountainbikes met en zonder elektrische aandrijving, kleding en accessoires zijn vertegenwoordigd, evenals fietstouroperators. Door de grotere oppervlakte bij het Dreisam Stadion verwachten de organisatoren bijna 40 exposanten. Onder hen zijn niet alleen veel van de regionale fietsbedrijven, zoals Trickstuff of lokale fietsenwinkels, maar ook internationale reuzen zoals Orbea, YT en Last. Mountainbikers ter plaatse hebben de mogelijkheid om uitgebreid advies te krijgen of om fietsen te testen op vertoon van een ID. Daarnaast zullen er veel aanbiedingen zijn tegen beursconforme voorwaarden met korting.

Als u de paden rond het Bike Festival Freiburg liever onveilig maakt, kunt u deelnemen aan rondleidingen en workshops over rijtechniek. Foodtrucks zorgen voor de nodige verfrissing na de testritten of tochten, terwijl drankjes worden verkocht door Mountainbike Freiburg e.V.

Het Bike Festival Freiburg, dat 100% wordt georganiseerd door vrijwilligers, is landelijk bekend en trekt elk jaar meer bezoekers van buiten. “We willen onze reputatie als gezinsvriendelijk fietsevenement op de nieuwe site verder uitbouwen en kijken uit naar een geweldig evenement en tal van gasten”, aldus Patrick Hecklinger en Philipp Martin, de organisatoren van het festival.

Lees ook:   Test 2023 – All Mountains tot 3300 Euro: Giant Trance X 2 – de klassieker

Over Mountainbike Freiburg e.V.

De vereniging werd in 2011 opgericht door de lokale bevolking van Freiburg om het voortbestaan van de grenslijn van Rosskopf naar jeugdherberg, die in 2007 werd gebouwd, te waarborgen. Sindsdien heeft de samenwerking met het bosbouwkantoor en de stad Freiburg geresulteerd in verdere routes voor mountainbikers die al lang landelijk bekend zijn. In 2015 werd de Canadian Trail gecreëerd van het Kybfelsensattel tot de Sternwaldwiese. Dit werd in 2016 gevolgd door de Badish Moon Rising Trail, die het Schauinsland verbindt met het Kybfelsensattel. In 2017 werden de uitdagende, springzware Baden naar de Bone Trail van Rosskopf naar Zähringen en, als onderdeel van het routenetwerk van het natuurpark Zuidelijk Zwarte Woud, de Hubbelfuchs Trail van Rosskopf naar Herdern toegevoegd. De vlooienpaden boven speeltuin Ochsengespann (naast de jeugdherberg) zijn bedoeld als oefenroutes voor kinderen, tieners en beginners. In 2020 werd de Hexentrail tussen Luisenhöhe en Merzhausen/Au gelegaliseerd. In 2021 zijn er twee korte trails toegevoegd in de lokale groep Emmendingen en in 2022 de technisch-natuurlijke schedelwagen in Oberried. Een lijn in Waldkirch is momenteel in aanbouw.

Het aanbod en de activiteiten van de MTB-club zijn in haar jonge geschiedenis gestaag uitgebreid. Er zijn momenteel veel jeugdgroepen met ongeveer 70 groepsleiders en trainers, verschillende fietsmeetings, het Bike Festival Freiburg, de Freiburger Dreierlei en het jaarlijkse clubkampioenschap. Momenteel bestaat de vereniging uit zo’n 2800 leden.

Source link