Praktische MTB accessoires: allrounders – Deze onderdelen passen in elke rugzak

Julbo Edge Reactiv Zonnebril

Je kunt zonder verwisselbare lenzen in je rugzak met Julbo’s nieuwe Edge zonnebril. De Reactiv-filters tinten van niveau 0 tot 3 en bestrijken dus een bijzonder breed bereik. Slim: De lens klinkt niet grijs, maar in contrastversterkend rood. Met slechts 25 gram en een verstelbare neusklem zit hij gemakkelijk en veilig.

Prijs: 239 Euro >> hier verkrijgbaar*

Julbo Edge ReactivFoto: Julbo

Julbo Edge Reactiv

Leatherman Signaal Multitool

De Leatherman Signal wordt geleverd met naald-neustangen, draadsnijders, messen, zagen, hamers, blikopeners, vuurstenen – bijna geen multitool heeft meer talenten dan een Leatherman. Het is goed als ten minste één van de probleemoplossers in de groep aan boord is. Het kan worden gebruikt om bijna alles te repareren, van gescheurde schoenveters tot defecte schakelkabels – op voorwaarde dat je een beetje creativiteit hebt. 19 gereedschappen, 212 gram en verkrijgbaar in vele kleuren.

Prijs: 159 Euro >> hier verkrijgbaar*

Leatherman SignaalFoto: Leatherman

Leatherman Signaal

Endura MT500 Brander Platte MTB Schoenen

In het verleden waren platte pedaalschoenen net zo instabiel als slippers. Tegenwoordig brengen ze dankzij uitgebreide zolen voldoende kracht op het pedaal voor lange beklimmingen. Bovendien zijn duwpassages veel comfortabeler, en ’s avonds in de pizzeria snijden de fietsschoenen ook een prima figuur. Endura’s MT500 heeft ook ergonomische inlegzolen en grof geprofileerde buitenzolen.

Endura MT500 Brander FlatFoto: Endura

Endura MT500 Brander Flat

Poc VPD Airflow Kniebeschermer

Ofwel kniewarmers ofwel kniebeschermers. Waarom niet allebei? De luchtstroombeschermers van Poc wegen slechts 260 gram in maat L en zijn bijna net zo onopvallend als kniewarmers, maar beschermen ook tegen koude wind en harde stenen. Dankzij de brede, honingraatrubberen coating zit de Level 1-beschermer ook stevig bij het trappen.

Prijs: 120 Euro >> hier verkrijgbaar*

Poc VPD Airflow KnieFoto: Poc

Poc VPD Airflow Knie

Karpos Lot Regenjas

Een regenjas is winddicht en waterdicht tegelijk. Ook al is het meestal een beetje zweterig, het maakt een windjack op een Transalp overbodig. Met slechts 184 gram – ondanks zijn functionele kap – kan de Lot klein worden verpakt en is hij bestand tegen de onweersbuien in de middag met zijn 20.000 waterkolom.

Prijs: 220 Euro >> hier verkrijgbaar*

Karpos Lot RegenjasFoto: Karpos

Karpos Lot Regenjas

Lundhags Tived Zip-off MTB Broek

De stijl van de broek met ritssluiting is discutabel. Maar feit is: het zijn twee MTB-broeken in één en dus uiterst praktisch als de ruimte beperkt is. De Tived is gemaakt van een mix van gerecycled polyester en biologisch katoen, droogt snel en is met 350 gram ook echt licht.

Prijs: 161 Euro >> hier verkrijgbaar*

Lundhags Tived Zip-offFoto: Lundhags

Lundhags Tived Zip-off

Silca Italiaans Zakmes Multitool

Silca Italiaans ZakmesFoto: Silca

Silca Italiaans Zakmes