Rocky Mountain Altitude Powerplay C70 – de FREERIDE duurtest van de E-Enduro

De Rocky Mountain Altitude heeft al twee tests met ons gewonnen en zelfs onze beroemde tester en enduro-racer Christian Textor in vervoering gebracht – ondanks sponsordruk prees de Duitse Enduro-kampioen de Rocky Mountain Bike over de groene klaver. Want de Altitude slaagde als geen andere fiets in een mix van “snel” en “speels”. Reden voor mij om de e-tegenhanger van de Altitude uit te proberen als duurtestfiets: de Rocky Mountain Altitude Powerplay C70.

Waarom een e-bike? Want ik heb geleerd dat ik er twee keer zoveel mee rijd als met een biologische fiets – zeker in de winter. Op de eigen motor na is de motor vrijwel identiek aan onze favoriete enduro. Dus een 10-punts wiel met een motor. Is dit mijn formule voor geluk?

Nagenoeg. Want op mijn eerste reizen voelde ik weinig van de eigenschappen van de organische tegenhanger. Hoewel de liggende achtervork kan worden ingekort tot 439 millimeter, moet ik nog steeds krachtig scheuren om de fiets op het achterwiel te manoeuvreren. De zeer vlakke stuurhoek en het ruime gewicht voelden overpowered aan op tammere paden. Toen zorgde de motor ook voor problemen en bleef uitvallen. Een kalibratie hielp.

Eerste conclusie over de Rocky Mountain Altitude Powerplay C70 door Laurin Lehner, FREERIDE editor:

Tot nu toe heeft de e-freerider zich moeten bewijzen op tamme paden vanwege het gebrek aan boze routes. In de wintermaanden vervreemdde ik de e-freerider als forensenfiets. De zoutkuur overleefde goed. Ondertussen kon ik de hoogte op trails lopen. Super: De dikke batterij van 720 wattuur zorgt voor veel bergopwaartse bewegingen. Opvallend: De eigen motor loopt bij het starten ruwer dan de concurrentie van Shimano of Yamaha. De stuwkracht van de motor is ook minder gevoelig. Niet erg, maar ik moest er wel aan wennen.

Lees ook:   Noble enduros 2023: Bold Unplugged Ultimate in test

Op het parcours levert de fiets wat het gegevensblad en de eerste rij-indruk op het vlakke beloven: geconcentreerde afdalingspotentie. De Altitude vlakt dus alles met stoïcijnse kalmte af en geeft de piloot, ik dus, veel zekerheid. Landing mislukt? Lijn niet geraakt? Geen probleem! De Hoogte neemt het over. Als je van deze eigenschappen houdt, zul je waarschijnlijk blij zijn met de fiets. Ik mis de portie levendigheid. Daarom is een conversie naar Mullet nu in behandeling.