Whyte 429: traily hardtail review – hardtails op instapniveau 2023

Vlakke stuurhoek, korte stuurpen met stijgstang en een relatief lange wielbasis geven aanleiding tot trail hardtail-ambities in de 429. Dit heeft een positief effect op de wegligging van de fiets uit Engeland, waarop je ook nog eens comfortabel zit. Veilig en gecontroleerd cirkelt de Whyte over de paden.

Als het gaat om de uitrusting en andere details, komt het spoor echter snel tot een einde. Zo rolt de smalle en zwak geprofileerde Rekon Race snel op het achterwiel, maar bereikt al vroeg zijn limiet. Verder ontbreekt de obligate telescopische zadelpen en biedt de Rockshox Judy voorvork met stalen veer ook weinig dempingscontrole. Qua uitrusting belandt de Whyte op de laatste plaats. De tienversnellingsbak heeft maar een smal bereik, de Tektro-remmen kunnen wel wat meer bite gebruiken en je vindt geen steekassen op de voorvork en het frame. Positief detail: de rubberen achtervorkbescherming.

¹Het BIKE-oordeel weerspiegelt de laboratoriummetingen en de subjectieve indruk van de testrijders. Het BIKE-oordeel is prijsonafhankelijk. BIKE ratings: geweldig (250-205 punten), zeer goed (204,75-170 punten), goed (169,75-140 punten), bevredigend (139,75-100 punten), met zwakke punten, onbevredigend.

²Prijs kan plus kosten voor verpakking, verzending en coördinatie.

Source link