Waar wordt Conway geproduceerd? | FIETS

Conway is een private label van Hermann Hartje KG en is alleen verkrijgbaar bij fietsenspeciaalzaken. Naast zo’n 90 fietsmodellen in verschillende categorieën omvat het assortiment ook fietsaccessoires. Deze omvatten niet-gemotoriseerde fietsen en e-bikes; van kinderfietsen tot full-blown full suspension MTB. Het merk Conway is opgericht in 1993 en is een van de 14 fietsmerken van het familiebedrijf Hartje.

Vanaf het allereerste begin was nauw contact en uitwisseling met professionele motorrijders belangrijk voor Conway om trouw te blijven aan zijn motto “From bikers for bikers”. Conway wist de vakhandel snel te overtuigen, met een goede prijs-prestatieverhouding. Tegenwoordig is Conway een vaste waarde geworden in de fietsindustrie.

Conway is sinds 1993 een private label van de groothandel Hermann Hartje KG en komt uit Duitsland. Het familiebedrijf kan terugkijken op meer dan 125 jaar bedrijfsgeschiedenis. Hermann Hartje richtte zijn bedrijf op 21-jarige leeftijd op. Het begon allemaal met de handel in fietsen, inclusief aan- en verkoop. Al in 1904 introduceerde hij zijn eerste eigen merk in het assortiment met de naam “Weserwoge”. Vijf jaar later volgde het merk “Prinzenrad”, dat herhaaldelijk een speciale rol speelde in de verdere loop van de geschiedenis. Naast fietsen breidde hij het bedrijf ook uit met auto-onderdelen, motoronderdelen, gereedschappen en werkplaatsuitrusting. Het bedrijf is gevestigd in Hoya, een stad in Nedersaksen. Terwijl het kantoor is gevestigd in Weiden, Beieren. Onder het merk Conway was Hartje ook een van de eerste fabrikanten die e-mountainbikes op de markt bracht – en dat doet het nog steeds. Het staat ook bekend om zijn hoge kwaliteit en modern design.

Lees ook:   E-MTB kennis: De 20 belangrijkste vragen over e-mountainbikes

Sinds de oprichting van de groothandel speelt een bijzondere bedrijfsfilosofie een belangrijke rol bij Hermann Hartje KG. Twee van de vier zonen van Hermann Hartje waren werkzaam op strategisch belangrijke posities in het bedrijf – als hoofd auto- en tweewielerretail en hoofd van de fietsgroothandel. Twee veranderingen droegen vervolgens bij aan de ontwikkeling van het bedrijf: enerzijds brak het met het oorspronkelijke zakelijke veld van de vraag naar leer en schoenmakerij voor de Tweede Wereldoorlog en anderzijds werden naast de fietshandel de pilaren, auto- en motoronderdelen gebouwd. Met name de focus op het serviceconcept droeg bij aan de groei van het bedrijf. In de jaren ’70 was er een aparte dienst voor bezorgreizen voor klanten. In 1987 was er een eerste verkoopkantoor buiten het hoofdkantoor van het bedrijf. Er zijn nu 16 verschillende in Europa.

De productie van Conway fietsen en alle fietsonderdelen vindt voornamelijk plaats in Duitsland. Conway wordt beschouwd als een innovatief merk dat voortdurend nieuwe producten ontwikkelt, zoals het zogenaamde “Intelligent Moving Pivot” -systeem, waarbij een extra veerpoot tussen de liggende achtervork en de staande achtervork de achterdriehoek verbindt. Het onafhankelijk ontwikkelde veersysteem is een nieuw concept van ophanging voor mountainbikes. Bijzonder is dat de achterdriehoek zich individueel aanpast aan de rijsituatie.

De e-bikes van Conway en vooral e-mountainbikes worden ook in Duitsland geproduceerd in Hoya op de Wezer en zijn dat al enkele jaren. Conway staat voor Duitse techniek met kwaliteit en modern design. In 2013 werd het productiecentrum in Hoya geherstructureerd om tot 75.000 fietsen te stallen. In deze productiefaciliteiten werden speciaal voor bepaalde Conway- en Victoria-modellen extra assemblagelijnen gebouwd om serieproductie mogelijk te maken. Sinds 2014 zijn er ook servicepartnerships met merken als Sram, Fox, Rockshox en nog veel meer.

Lees ook:   mountainbike routes drenthe

Conway-fietsen kunnen worden gekocht in online winkels of bij gespecialiseerde winkels.

Source link