Transition Smuggler: 29er toert nu volledig vanuit de VS met meer reizen

De nieuwe Transition Smuggler met 29-inch wielen heeft nu 140 millimeter veerweg aan de voorkant, gecombineerd met 130 of zelfs 140 millimeter aan de achterkant. De fiets is gepositioneerd in de overgangsopstelling tussen het cross-country model Spur en de All Mountain Sentinel. De nieuwe editie van de Smuggler zal verkrijgbaar zijn met aluminium frame voor 4799 euro. Natuurlijk kosten de edele koolstofmodellen iets meer.

Voor de geometrie van de Smuggler hebben de ingenieurs van Transition veel van de Transition Spur- en Sentinel-modellen overgenomen. Het doel was om lichtvoetig en efficiënt trappen over langere afstanden te combineren met veel plezier op uitdagende trails. Ten opzichte van het vorige model kreeg de nieuwe Smuggler dus iets meer travel en leunt in dit punt op de iets bredere schouders van de 150 mm broer Sentinel.

Ook het ontwerp van het frame is vernieuwd. Om de kabels die in het frame zijn gelegd beter te kunnen geleiden, heeft Transition het frame voorzien van interne sleeves. Het is dus geen viool, mocht je een nieuwe kabel willen inhalen. Om het onderhoudsgemak voor de klant te verbeteren, heeft de balhoofdbuis al lagerschalen geïntegreerd. Hierdoor hoeven ze niet opnieuw ingedrukt te worden.

De achterste driehoekskinematica van de Smuggler lijken sterk op de 100 tot 120 mm spoorbreedte. Als bestuurder moet u volledig in het middelste veerbereik zitten. Als de 130 millimeter veerweg van de standaard Fox Float X schokdemper niet voldoende voor u is, kan de slagbeperking uit de demper worden verwijderd. Zo kan de veerweg worden verhoogd tot 140 millimeter.

Lees ook:   Reisdagboek Schotland: De magie van Schotland is de wereldkampioen trails

In totaal zijn er vier verschillende uitrustingsvarianten. Alleen het goedkoopste model heeft een aluminium frame, plus drie carbon modellen. In de aluminium Smuggler zit voor 4799 euro een Sram-NX groep en een Marzocchi Z2 vork. Het instapmodel met carbon frame vertrouwt op de GX-groep van Sram en de Fox 36 Float Performance. De Smuggler Carbon GX is verkrijgbaar voor 6799 euro.

De andere twee carbon modellen zijn uitgerust met een Sram GX AXS of de X01 AXS groepset. Qua ophangingselementen verschillen deze alleen in de kwaliteit van de Fox-ophanging: Performance Elite of Factory Line met Kashima Coating.

De Smuggler Carbon met elektronische GX-versnellingspook kost 8299 euro, het nobele topmodel 9499 euro. Het carbon frame inclusief demper is verkrijgbaar voor 3999 euro. De Transition Smuggler is binnenkort verkrijgbaar bij speciaalzaken, waarschijnlijk vanaf het voorjaar van 2023.

Source link