Stevens Sentiero – Lichtgewicht review: instap hardtails 2023

Met 1799 euro is de Stevens Sentiero de duurste fiets in deze test. Op basis van deze hardtail wilden we nagaan of de toeslag van 200 tot 300 euro het echt waard is. En zie, in deze hard berekende prijsklasse wordt het extra geïnvesteerde geld direct weerspiegeld in de apparatuur. Met uitzondering van de Canyon biedt geen enkele andere fiets in het testveld betere componenten. Zo vallen Fox 32 Float Rhythm verende vorken, Shimano XT cranks en makkelijk te accelereren wielen op. Dit heeft natuurlijk ook een positief effect op het totale gewicht.

Op het parcours rijdt de Stevens Sentiero sportief. De iets hogere stijgstang zorgt voor een evenwichtige zithouding zonder beginners te overweldigen. Ook de wegligging is meteen aangenaam. De Fox-voorvork overtuigt met veel comfort en fijne respons. De banden zijn erg smal. We misten een beschermende sticker op de liggende achtervork, maar er zit een gereedschap verstopt in de steekas.

¹Het BIKE-oordeel weerspiegelt de laboratoriummetingen en de subjectieve indruk van de testrijders. Het BIKE-oordeel is prijsonafhankelijk. BIKE ratings: geweldig (250-205 punten), zeer goed (204,75-170 punten), goed (169,75-140 punten), bevredigend (139,75-100 punten), met zwakke punten, onbevredigend.

²Prijs kan plus kosten voor verpakking, verzending en coördinatie.

Source link