Steffi Marth – 5 vragen voor de alleskunner op de fiets

Steffi Marth is een allrounder op de fiets. Ze staat al sinds haar 12e op het erepodium. Het begon met BMX-racen, daarna vier cross en downhill – WK-medailles inbegrepen. Ze springt doodsverachtende stunts, is rijtechniekcoach en stijlgids. Tot op de dag van vandaag verdient ze haar geld met de fiets. Omdat het ook in lLight-aandrijvingen voorkomt, klimt het ook op de E-MTB.

Als het gaat om professionele motorrijders, denken veel mensen aan racen. Dat is toch niet meer je topprioriteit?

Vorig jaar heb ik weer een paar races gereden. In Willingen ging het zelfs heel goed. Maar de laatste wedstrijd die ik serieus deed was de Fourcross DM 2018.

Niemand hoort het woord graag, maar ergens zijn alle mountainbikeprofessionals influencers. Vooral de coureurs. Voor mij zou het zo kunnen passen: ik deel mijn ervaringen met mensen. En ik hoop dat ik wat inspiratie voor het fietsen doorgeef aan anderen.

Heel anders. Tijdens het seizoen reis ik veel. Daarnaast is er ook steeds meer werk op kantoor voor planning en organisatie en natuurlijk de training. Als professioneel biker moet ik vandaag de dag nog fit zijn.

Niet zozeer. Er is geen inhoudsplan of iets dergelijks. Ik doe dit spontaan, en alleen in uitzonderlijke gevallen wordt iets speciaal voor sociale media geproduceerd.

Je bent nu ook meer op pad met een motor. Wat is er veranderd?

Via Trek kwam ik al vroeg in aanraking met de nieuwe Fuel EXe. Je kunt de TQ-motor nauwelijks horen of zien, de fiets is licht en je kunt hem soms dragen als het moet. Een E-MTB met zo’n natuurlijk rijgevoel – ik was er meteen bij betrokken.

Lees ook:   rossler mountainbike
Aanbevolen redactionele inhoud

Op dit punt vindt u een externe inhoud die het artikel aanvult. U kunt het met één klik weergeven en opnieuw verbergen.

Externe inhoud

Ik ga ermee akkoord dat externe inhoud aan mij wordt getoond. Dit maakt het mogelijk
persoonsgegevens kunnen worden doorgegeven aan platforms van derden. Lees meer in ons Privacybeleid.

Source link