Specialized Lake Bash: Nieuwe graveluitdaging met plezierfactor

Bij Lake Bash kan iedereen zelf beslissen of hij de route als race of als tour rijdt. Het grootste deel van de route van 100 km wordt gereden zonder tijdwaarneming, alleen op drie trajecten loopt de klok. Op de resterende kilometers kun je naar hartenlust met elkaar kletsen, samen grinden en genieten van de adembenemende natuur aan het Gardameer.

Deze “Epic” versie biedt het volledige programma van panorama en trails, maar is ook uitdagend en moet worden gekozen door ervaren trainees. De route is zo gevarieerd mogelijk: asfalt serpentines en grindklimmen, maar ook vlakke passages met schitterende vergezichten, ruige trailafdalingen en een vloeiende finale wachten op de deelnemers.

Elke passage heeft zijn eigen speciale charme. Het geweldige uitzicht over het Gardameer bij de eerste beklimming. Het turquoise blauw van het Tennomeer. Het plateau met kilometers uitzicht op Fiavé. De mooie Sarca vallei met het pad naar het idyllische Lago di Cavedine.

Voor ervaren gravel bikers is de route aangenaam om te rijden en vereist geen speciale technische vaardigheden, alleen de geblokkeerde afdaling in de Sarca-vallei vereist moed en een extra portie vaardigheden.

Als de “Epic” versie met 100 kilometer en een goede 2000 meter hoogte te veel voor je is, kun je je aanmelden voor de alternatieve “sappige” route met slechts 65 kilometer en een goede 900 meter hoogte. Het is niet alleen korter, maar ook veel platter en vloeiender en is ook geschikt voor beginners en minder getraind.

Over genotsfactor gesproken: in plaats van klassieke racecatering bestaande uit iso, bananen en repen, worden hier regionale specialiteiten en Italiaanse cappuccino geserveerd.

Lees ook:   specialized mountainbike rockhopper

Source link