Rose Bikes: Waar worden Rose Bikes geproduceerd?

Waar komt Rose Bikes vandaan?

Rose Bikes* is een fabrikant en dealer van fietsen uit Duitsland, om precies te zijn Bocholt in het Münsterland. Het assortiment bestaat uit mountainbikes, racefietsen, gravelbikes, trekking- en toerfietsen, maar ook recreatieve en elektrische fietsen. Naast een internetwinkel die wereldwijd wordt verzonden, zijn fietsen ook verkrijgbaar in de “Rose Stores”, die zich bevinden op vijf Duitse (Bocholt, München, Berlijn, Posthausen, Keulen) en twee locaties in Zwitserland (Bern en Meilen). Onderzoek en ontwikkeling vindt plaats in Duitsland. Evenals de montage van de fietsen en de kwaliteitsinspectie.

Helder, opgeruimd en in een grote hal: Zo ziet de fietsproductie bij Rose Bikes eruit.Foto: Rose

Helder, opgeruimd en in een grote hal: Zo ziet de fietsproductie bij Rose Bikes eruit.

Waar produceert Rose fietsen?

De fietsen van Rose Bikes worden in Duitsland geproduceerd, maar het bedrijf laat zijn frames onder meer in Azië aan elkaar lassen om ze weer te importeren. Rose geeft geen preciezere informatie vrij over exacte locaties of bedrijven van frameproductie. De eindassemblage van de Rose fietsen vindt echter plaats in de fabriek in Duitsland. Twee jaar geleden werd de productiefaciliteit in Bocholt uitgebreid om nog meer output te genereren. Het doel was om de serieproductie zo efficiënt mogelijk te maken en een prettige werkplek te creëren voor de medewerkers.

Rose Bikes wil in 2025 co2-neutraal zijn door middel van verschillende maatregelen.Foto: Rose

Rose Bikes wil in 2025 co2-neutraal zijn door middel van verschillende maatregelen.

Duurzaamheid en retourmanagement bij Rose Bikes

Als het gaat om duurzaamheid heeft Rose Bikes zich ook het ambitieuze doel gesteld om in 2025 klimaatneutraal te zijn. De fietsfabrikant heeft daarom verschillende maatregelen genomen, die zijn gebundeld in zijn eigen groene codes. Vijf missies zijn gericht op het bereiken van dit doel: klimaatbescherming, mobiliteit, hulpbronnenefficiëntie, producttransparantie en betrokkenheid bij de fietsindustrie. Bijzonder opmerkelijk is het retourbeheer van Rose Bikes, dat ook het “Save Our Returns” -zegel kreeg. Zo worden de retouren zorgvuldig bekeken, vervolgens geëvalueerd en vervolgens niet weggegooid, maar herverpakt.

Geschiedenis: Van fietsenwinkel tot online shop

Het familiebedrijf Rose bestaat nu 116 jaar en er is in deze tijd veel gebeurd. Zo groeide Rose Bikes uit van de “kleinste fietsenwinkel in Bocholt” tot een multichannel dealer met nationale en internationale locaties, een online winkel en een eigen magazine. Het begon allemaal met een winkel. In 1907 richtte Heinrich Rose zijn fietsenwinkel op, die zijn zoon in 1932 overnam. In de zomer verkocht hij wielen en in de winter naaimachines van het merk Dürkopp. De eerste mijlpaal werd gezet in de jaren 80, toen Erwin Rose een postorderbedrijf opzette en als een van de eersten in Europa Japanse fietsen importeerde. In 1982 verscheen ook de eerste catalogus, die met zijn soms 1000 pagina’s officieus uitgroeide tot een naslagwerk voor alle fietsliefhebbers. Rose stopte echter bijna 10 jaar geleden met de papieren catalogus ten gunste van een eigen online winkel. De postorderactiviteiten op basis van de catalogus gingen op dat moment erg goed en Erwin Rose breidde het bedrijf in 1994 uit. Hij liet nieuwe verzendmagazijnen bouwen en introduceerde het wielenmerk “Red Bull” van Canada naar Duitsland.

De huidige All Mountain Bike van Rose:<a href="https://www.awin1.com/cread.php?awinmid=11768&awinaffid=471469&clickref=B+Rose+Root+Miller+2&ued=https%3A%2F%2Fwww.rosebikes.de%2Frose-root-miller-2-2699098" doel="_blut" rel="noopener noreferrer nofollow"> Root Miller 2</a>* - voor weinig geld een comfortabele fiets zonder franje met een goede functie, zeggen onze testers.Foto: Max Fuchs

De huidige All Mountain Bike van Rose: Root Miller 2* – voor weinig geld een comfortabele fiets zonder franje met een goede functie, zeggen onze testers.

“Red Bull” versus “Red Bull”

Deze naam werd echter later vervangen door Rose Bikes vanwege de gelijkenis met de Oostenrijkse energiedrank. De eerste steen werd nu gelegd voor een succesvolle toekomst van Rose Bikes en dus kreeg dochter Stefanie Rose in 1996 de opdracht om een eerste website met webshop voor Rose Bikes te ontwerpen. Twee jaar later maakte het bedrijf al één procent van zijn omzet via de online shop. Vandaag is dat echter 80 procent. Maar één ding is hetzelfde gebleven, de naadloze verbinding van online en offline. De volgende grote stap kwam in 2011: het management, bestaande uit Erwin Rose, zijn dochter Stefanie en haar man Thorsten Heckrath-Rose, lanceerde voor het eerst fietsen onder Rose’s eigen merk.

Een ambitieus doel

Volgens eigen verklaringen wil Rose Bikes “het bekendste fietsmerk van Duitsland” worden en zich niet alleen in de “expertsector” vestigen, maar ook in de lifestylesector. De Bocholter zijn hier voortdurend mee bezig. Of het nu in de conceptstores is, zoals in München, dat in 2015 werd geopend en waar u uw droomfiets virtueel kunt laten samenstellen, of in uw eigen “Rose Biketown”, een fietservaringswereld op het hoofdkantoor van het bedrijf in Bocholt.

Op sommige van onze websites maken wij gebruik van zogenaamde affiliate links. Deze zijn gemarkeerd met sterretjes. Als u op een dergelijke affiliate link klikt en via deze link winkelt, ontvangen wij een commissie van de betreffende online shop of aanbieder (zoals Rose of Amazon). Voor u verandert de prijs niet.

Source link