Reverse Black One Jr: MTB-pedalen voor kinderen beoordeeld

Voor de chique zwarte junior pedalen vertrouwt Reverse op de technologie van de hoogwaardige Black One MTB pedalen. Net als zijn grote broer heeft de as drievoudige lagers met hoogwaardige igus glijlagers en twee multi-afgedichte industriële lagers. Dat zou genoeg moeten zijn, zelfs voor zware operaties in het Bikapark. De aluminium kooi is geoptimaliseerd voor het gewicht en qua grootte aangepast aan de kleine voeten. De aluminium pedalen, die 307 gram wegen, zijn uitgerust met acht verwisselbare pinnen per zijde, die gemakkelijk kunnen worden uitgedraaid en ingedraaid met een inbussleutel van 3 mm – het ene of het andere contact met de grond is immers niet uitgesloten tijdens de leerfase en een pin kan snel worden gebogen.

De kooi van 100 x 83 mm biedt voldoende ruimte voor kindervoeten tot maat 39. De negen millimeter lange pinnen steken drie millimeter boven het pedaallichaam uit en ontwikkelen voldoende grip, zelfs bij matig gebruik in het bikepark. Als u op zoek bent naar nog meer grip op het pedaal, kunt u langere pinnen vinden in het onderdelenmagazijn op de reverse-website. Volgens de fabrikant kan het Black One Jr. MTB-pedaal ook volledig worden onderhouden – bijbehorende reserveonderdelen zijn ook verkrijgbaar in de online shop.

Kort voor de eerste liftrit op het laatste bezoek aan het bikepark sloeg enige desillusie toe – zelfs kleine tranen rolden over de wangen – de pedaalkooi gleed twee centimeter naar buiten op de as. Toen we in de werkplaats controleerden, bleek dat er een lager was verschoven. Het pedaal was in eerste instantie defect, maar de dag kon worden gered door een mooie huurfiets.

Lees ook:   cube mountainbike 26 inch

In gesprek met Peter Schmid, de directeur van Reverse, hebben we nu de oorzaak van het defect kunnen ophelderen. Hetzelfde probleem deed zich voor bij een renner van het team. De boosdoener was een moer in het pedaal die de twee industriële lagers op hun plaats houdt. Ze was niet genoeg gekleed en kwam na verloop van tijd los. Gelukkig was er geen gevaar voor de bestuurder, want de as zelf is vastgezet door een schroef aan de buitenkant.

In de tussentijd heeft Reverse alle Black One Jr. pedalen die tot nu toe zijn verkocht voor service teruggeroepen en verbeteringen aangebracht. Als kleine troost kreeg ik een paar handvatten uit de Youngstar serie gratis bij de onderhouden MTB pedalen. Wij zeggen: Zo ziet voorbeeldige service eruit!