Pivot Shuttle LT Team XTR: Testwinnaar in de test – High-end Amerikaanse enduro’s

Zelfs de originele Shuttle, vintage 2017, was een tip voor trailfans. Nu hebben de Amerikanen voor het eerst een echte langeafstandsfiets in elkaar gezet. De Pivot Shuttle LT vertrouwt ook op de Shimano-motor (EP8), maar haalt zijn kracht uit een 750-batterij van Darfon. Als je op de ON knop drukt (erg stoer in de kou!) en in het zadel zwaait, is het eerste wat opvalt de enorme omvang van de fiets.

De Pivot Shuttle LT is lang, de voorkant troont hoog. De E-Enduro voelt een maatje groter aan dan de concurrentie uit Santa Cruz en nog meer Evil. De lengte is ook merkbaar op het parcours. Met een enorme wielbasis genereert de e-bike veel soepelheid. Hetzelfde geldt voor het krachtige chassis, dat kleine en grote klappen zeer zelfverzekerd filtert, maar nooit verspillend is met de slag. Dit houdt de bediening zeer gedefinieerd en nauwkeurig. Geen spoor van omslachtig rijgedrag. Ook de lichte wielen dragen hun steentje bij aan het levendige directe weggedrag.

Het bochtengedrag is bijzonder evenwichtig. Je hoeft er niet aan te wennen om je comfortabel te voelen op de Pivot Shuttle LT. Als het steil bergafwaarts gaat, geeft het hoge front veel zekerheid. Op vlak terrein vonden de meeste testers de cockpit echter te hoog. Ga bij twijfel voor het kleinere formaat. De hoge cockpit is ook merkbaar op de helling. Want als het echt steil wordt, wil je iets meer druk op het voorwiel. De uitrusting is top, het gewicht is oké gezien de grote batterij.

¹ De actieradiushoogte werd bepaald tijdens gestandaardiseerde meetritten op een asfaltklim met een stijgingspercentage van 12,2 procent. Hoogste ondersteuningsniveau, 150 watt trapvermogen van de rijder, rijdersgewicht incl. uitrusting 90 kg. Tussen haakjes staan de hoogtemeters in de aanzienlijk afgeknepen noodmodus. De gemiddelde snelheid verwijst naar de rit bij volledige ondersteuning.

Lees ook:   trek 3700 mountainbike

² Bepaald op de testbanken in het EMTB-testlaboratorium, gewicht zonder pedalen. Batterijgewicht, indien nodig, incl. geschroefd deksel.

Stappentest, gemeten met 36 centimeter verhoogd achterwiel

Het oordeel weerspiegelt de subjectieve indruk van de testers en de resultaten van de bereikmeting en de laboratoriumtests. De EMTB-uitspraak is prijsonafhankelijk. EMTB-beoordelingen: geweldig (vanaf 9,0), zeer goed (vanaf 8,0), goed (vanaf 7,0), bevredigend (vanaf 6,0), met zwakke punten (vanaf 5,0), waaronder onbevredigend.

Source link